Ny löptävling avgörs bara en gång – spring nya riksväg 51 i höst

Att inviga nya vägsträckningar med löptävlingar har ju blivit mer regel än undantag. Vem minns inte Broloppet över Öresundsbron 2000 (som sedan levde vidare under ett antal år), tunnelloppen i Södra länken 2004, Norra länken 2014 och Citybanan 2017 eller loppet på E18 i Karlstad för två år sedan? Nå, nere i Svennevad, i Hallsbergs kommun, vill man förstås inte vara sämre, så när den nya sträckningen av riksväg 51 invigs i höst kommer man göra det med en tävling som startar där och har mål i Kvarntorp (det byggs två plus ett-väg). Det avslöjade Lasse Höög i Kumla Skidförening, som arrangerar tävlingen tillsammans med Pålsboda Goif och Svennevads IF, för min kollega Tove Svensson i samband med Kumla stadslopp i helgen.
– Det blir ett lopp som arrangeras en gång och jag gissar att sträckan kommer att vara cirka 15 kilometer, berättade Höög.
Något datum för loppet verkar ännu inte vara spikat, och säkert beror det helt och hållet på när vägen är klar. Just nu är beskedet från Trafikverket ”oktober”. Vad loppet ska heta är heller inte klart, vad det verkar.

För den som vill springa i Sydnärke finns chansen redan i morgon, då Sydnärkepolisen precis som vanligt arrangerar Grisrundan (och Kultingkutet) vid Tripphult. Ett terräng-/traillopp med inslag av Tjurrus-grejer som ”springa i bäck/dike/mosse”. Ola Hellström och Frida Nilsson vann i fjol.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: