Hällefors ger inte upp – även om Lo-spåret fick flyttas (men Noraloppet inställt)

På lördag – dagen före Wadköpingsloppet – skulle ungdomsskidtävlingen Noraloppet ha körts i Digerberget. Men det är, förstås, som alla andra skidtävlingar i länet den här vintern uppskjutna, flyttade eller inställda (i det här fallet det senare). Wadköpingsloppet flyttades ju från Ånnaboda till Långberget. Och Lo-spåret, Hällefors nästan lika klassiska skidtävling, flyttas i stället i tiden. Tävlingen skulle ha körts i lördags, men nu hoppas man på kyla och nederbörd till den reservdatumet 15 februari. Men det är förstås inte alls säkert att det går att köra då heller.
– Slår det inte om snart är Lo-spåret, både det stora och lilla (barnloppet alltså), hotade ändå. Det är blött i backen så helst skulle det bli kallt först och sedan snöa i omgångar. Natursnö behövs också, sa Hällefors skidklubbs vice ordförande Johan Ånger till NA förra veckan.
Hällefors har tvingats ställa in sina två träningstävlingar, Nyårsraketen och Lo-spårets genrep, också – precis som Karlslund fått göra med de fyra första deltävlingarna i Tour de Kif. Hälleforsrännet, som traditionellt avslutar säsongen, är planerat till den 7 mars.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: