Regborn testar 2 000 meter i Inneserien – och efter tre raka segrar utmanas van Sitteren av Siri Englund

Det är bara drygt en vecka sedan senaste deltävlingen, den engelska milen, men redan på tisdagskvällen är det dags för den tredje och näst sista delen av Inneserien: 2 000 meter. Och det blir finfrämmat: Martin Regborn är anmäld. Han får dessutom sparring Markus Bohman och Jack Karlsson. Det är tredje gången Regborn, som ju sprungit orienterings-VM fem år i rad men också varit SM-femma på 3 000 meter och sitter på distriktsrekordet där (och som ju sprang distansen så sent som i lördags), ställer upp i Inneserien, men första gången han testar 2 000 meter. 2016 vann han 3 000-metersloppet i Inneserien på för honom måttliga 8.42,19 (han fick ingen draghjälp, tvåan Erik Anfält var över 17 sekunder bakom) och för två år sedan blev han fyra på 1 000 meter.
Något distriktsrekord på distansen finns inte inomhus, men ute gäller Åke Durkfeldts 5.16,0 från 1945 alltjämt som rekord på herrsidan (damerna har inget rekord men Linda Ströms 6.38,8 från 1995 är den bästa noteringen). Under de tre tidigare upplagorna av Inneserien har Är Jonatan Gustafssons 5.33,15 från i fjol den klart bästa noteringen (Per Sjögren och Eskilstunas Berhe Kidane har gjort 5.36, Thomas Chaillou 5.38, Bohman 5.40).
Liduina van Sitteren har varit snabbast alla tre tidigare upplagorna med resultatutvecklingen 7.41,42–7.13,4–7.09,79 men har i morgon en ny utmanare i form av militära femkamparen och hinderbanespecialisten Siri Englund, som ju springer vanliga löptävlingar för IF Start. Även Västerås Moa Rothman, som ska ha gjort 10.02 på 3 000 meter inomhus i USA för fyra år sedan (och som sprungit junior-EM) finns med i startlistan och får gälla som favorit.
I sammandraget, där procentpoängen utifrån ålder och kön räknas, är det extremt jämnt: Marie Dasler leder 0,42 poäng före Rodney Hundermark. De är båda anmälda; Hundermark springer i B-heatet (med de bästa damerna), Dasler i C-heatet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: