Här är tiden Hundermark måste göra för att utmana Dasler – och startlistan till Inneseriens avslutning

På onsdag avslutas Inneserien i Tybblelundshallen med 3 000-metersloppet, som följer på 1 000-, mile- och 2 000-metersloppen som avgjorts tidigare under vintern. Eftersom bara de tre bästa resultaten av fyra räknas i sammandraget (där man räknar poäng utifrån procent av ett tänkt världsrekord för kön och ålder) så är Marie Daslers ledning i sammandraget i praktiken ohotat, men om hon inte springer snabbare 11.51,89 (det är den tiden som krävs för att ersätta hennes tidigare sämsta resultat) på onsdag så når Noras Rodney Hundermark ikapp om han gör 9.14,72. Nu tror jag dels att Dasler kommer springa fortare än så och dels att Hundermark inte är god för 9.14, men ändå: Sådana är förutsättningarna. Hundermark är däremot favorit till andraplatsen, som Cimmie Wignell innehar inför finalen (Wignell har sprungit tre tävlingar, Hundermark bara två hittills).
Hela startlistan finns här, och den är fylld av roliga namn:
** Västerås Markus Andersson, som tog USM-guldet i P15-klassen på 1 000 meter i överlägsen stil i Tybblelundshallen i söndags. Han sprang på 2.44,93, och seedas förstås i första heatet.
** Det gör också hans klubbkompis Moa Rothman som var i final på junior-EM i Eskilstuna 2015 och nu gör sitt andra lopp i Inneserien i vinter.
** Håkan Eriksson, som sprang på 9.30,93 i fjol vilket är Inneseriens bästa resultat genom tiderna (motsvarande 94,16 procent av ett tänkt världsrekord för 58-åringar – i övrigt är det bara Marie Dasler som varit över 90 procent).
** Örebro AIK:s Gusaf Leonardsson, som inte springer jättemycket men som var DM-femma på halvmaraton i Åstadsloppet i höstas och kutade småkuperde femkilometersloppet Studenthalvan under 17 minuter häromåret.
** Enköpings Lukas Segersten (som är toppseedade) som är en av Sveriges yngsta elitsatsande löpare på maraton och halvmaraton.
** Och så starka hemmalöpare som Liduina van Sitteren, Mattias Nätterlund, Cimmie Wignell och skidåkaren Viktor Hansson. Och förre Tisaren-löparen Linda Take som var med och slog ett av de där veteranvärldsrekorden på 4×400 meter som jag skrev om i går.
** Det enda som är lite tråkigt är att de starka KFUM Örebro-löparna lyser med sin frånvaro, men de har nog lagt om fokus på utomhussäsongen.
Det kommer bli en kul kväll i hallen, helt enkelt. Första start 18.30.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: