Konditionsbloggen presenterar: Kilsbergen trailtour

I dag har NA och Konditionsbloggen glädjen att få presentera ett helt nytt evenemang där vi är partner och någon typ av liten samarrangör: Kilsbergen trailtour. Det är Ola Backlund som kommit med idén och drar det tunga lasset, men här på bloggen kommer banorna och resultaten att presenteras. Ett snack med Ola själv om bakgrunden till tävlingsserien finns att läsa på na.se nu under morgonen.
Vd är det Kilsbergen trailtour? Jo, en virtuell trailtävling som löper över tre veckor och lika många banor. Varje tisdag (start i dag, första banan finns nedan) presenteras en ny bana, och sedan har alla löpare fem dygn på sig att genomföra utmaningen, från onsdag till söndag samma vecka. Det handlar om teknisk traillöpning i Kilsbergen, inte så långt från Garphyttan, och banlängder mellan 5,26 och 8,19 kilometer (de inleds med två rundbanor, den sista är en A till B-bana). Man loggar sin löpning med gps-klocka och laddar upp i Strava där segment skapats för respektive sträcka så att en topplista lätt kan genereras. Därefter delas poäng ut i herr- och damklasser enligt följande: Vinnaren varje vecka får 50, tvåan 40, trean 35, fyra 32, femman 30, sexan 28, sjuan 26, åttan 24, nian 22 och tian 20. Därefter skiljer en poäng per placering ned till plats 25 (från 19 poäng för elfte plats till fem för 25:e). Dessutom får alla som deltar minst fem poäng, så man skulle kunna säga att man tjänar extra poäng från 24:e plats och uppåt.
Efter tre deltävlingar koras en vinnare (om fler löpare slutar på samma totalpoäng sker särskiljning genom bästa resultat, därefter näst bästa resultat, därefter tredje bästa resultat, därefter placering på sista etappen). Topp tre på herr- respektive damsidan får priser som Ola fixar.

Första etappen: Moshyttan–Göljestigen.
Länk till segmentet på Strava.
Detaljerad beskrivning:
1) Start vid vändplatsen vid Havregruvan.
2) Stigen söderut (MTB-led svart 1 och 2, blå 9, röd 10) i cirka 700 meter tills man kommer ut i Mattsabacken.
3) Grusvägen västerut (uppför) i cirka 300 meter.
4) Stigen nordväst (MTB-led svart 1) i knappt två kilometer (upp till Bergslagsleden).
5) Bergslagsleden norrut i cirka 700 meter (upp till vändplatsen och nedför grusvägen).
6) Göljestigen sydöst (nedför) i cirka 1,75 kilometer, hela vägen ned till startplatsen (som också är mål).
Bild (den blå sträckan, start vid A, rakt söderut):


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: