Konditionsbloggen presenterar: Kilsbergen trailtour, etapp tre

Nu är det dags att avgöra Kilsbergen trailtour, och den tredje och sista etappen bjuder på äkta motbackelöpning – rakt upp till Kilsbergens högsta punkt, Tomasbodahöjden 298 meter över havet. Missa inte att njuta av utsikten på vägen ned nu när ni inte behöver stressa åt det hållet, men framför allt – se till att ta ut det sista ur kropparna upp till toppen!
fyra damer och sex herrar har fortfarande en teoretisk chans att vinna touren, men faktum är att John Lundström, som vunnit de två första etapperna tämligen komfortabelt, bara behöver bli topp sju för att säkra segern på herrsidan. Bland damerna är det däremot försten i mål som gäller mellan Mia Nilsson och Kajsa Rosdal (så länge de dessutom är topp fyra). Rafflande så det förslår alltså, och det vore ju kul att se dem göra flera försök att bättra varandras tider under veckan – Nilsson gjorde ju två förra veckan och lyckades på så sätt klättra upp i totalledningen. Eftersom båda står på 90 poäng inför avgörande är det osannolikt att det skulle bli oavgjort, men om andra platser kan det förstås bli helt jämnt, och då gäller följande skiljeförfarande (vilket aviserades innan touren startade): A) Bäst placering på en enskild etapp. B) Bäst placering på sin näst bästa etapp. C) Bäst placering på sin tredje bästa etapp. D) Bästa resultat på sista etappen (och om två löpare osannolikt skulle gå i mål på samma sekund gäller därefter bästa resultat på näst sista etappen).
På herrsidan är det snortajt om andraplatsen med cykelesset Andreas Wahlstedt och konditionsfenomenet Per Sjögren på 75 poäng var, på damsidan är mountainbike-veteran-VM-medaljören Linda Meijer relativt säker på tredjeplatsen, bara hon genomför etappen.
Som vanligt har man från midnatt mot onsdag och veckan ut på sig att tillryggalägga sträckan och ladda upp den i Strava. Uppladdningen ska vara klar vid midnatt natten mot måndag, då den slutgiltiga resultatlistan läses av (förra veckan sprang tre personer etappen redan på tisdagen, de räknades alltså inte med i resultatlistan eftersom det är onsdag–söndag som gäller).

Tredje etappen: Göljestigen–högsta punkten.
Länk till segmentet på Strava.
Resultat etapp ett.
Resultat etapp två och totalställning.
Detaljerad beskrivning:
1) Start vid Göljestigens skylt på parkeringen vid Södra Lövbrickans naturreservat.
2) Grusvägen norrut (uppför) i 1,3 kilometer till änden på sjön.
3) In på röd led, som följer sjöns östra strand, den inleds uppför en kort trästege.
4) Efter runt 800 meter meter byter ledmarkeringen färg till grön (röd blir rödgrön och sticker höger), därefter tillbaka till röd efter ytterligare cirka 300 meter. Se till att hela tiden hålla dig närmast sjön (inte gå österut på rödgrön markering vid något av tillfällena).
5) Efter totalt 1,7 kilometer på stigen vid sjön kommer man ut på grusvägen strax norr om Kartlaviken. Ta höger på grusvägen de 400 meterna österut till T-korsningen.
6) Spring rakt i T-korsningen, under inhägnaden och 100 meter rakt över fältet till stigen som går in i skogen (blå markering).
7) Följ blå markering i två kilometer till Kilsbergens högsta punkt (två ställen att vara uppmärksam  på: Med cirka 500 meter kvar kommer man till en T-korsning på stigen, där markeringen är dålig. Ta höger. Med cirka 250 meter kvar tar stigen en lite ologisk högersväng (förbi träskulpturen ”Nybyggaren”, men följ den så går det sedan strax vänster igen och rakt upp för den sista branten).
8) Målet är under ”taket” på Kilsbergens högsta punkt.
Bild (den blå sträckan, start vid A, mål vid B):

Som en bonus kan ni studera den här vandringskartan. Start vid P-markeringen vid Lövbricken, vägen (som inledningsvis är blåprickik och därefter bara svart) upp till Gårdsjön, röd–grön–röd längs östra stranden och upp till grusvägen, höger på grusvägen (långstreckat svart), över ängen, blå stig hela vägen till högsta punkten (strax efter där det står Nybyggaren på kartan).


Ett svar till “Konditionsbloggen presenterar: Kilsbergen trailtour, etapp tre”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: