Länets största skidtalang vann i Moto tour-debuten

Jag åkte, i brist på bättre saker att göra i coronatider men också tack vare det fina vädret och att det är ett himla trevlig arrangemang, till Brändåsen i kväll för att avnjuta andra deltävlingen i Moto tour, ur reporterperspektiv. Resultatet kan ni läsa på na.se vid 11.25 i morgon – det blev en text om länets största skidtalang Ludvig Berg, 16, som debuterade i den lokala rullskidscupen och vann direkt, nio sekunder före rutinerade räven Robert Brundin. Olivia Hansson var, tyvärr som vanligt, ensam dam till start men totalt sett 17:e av 33 startande. Det bjöds en ganska flack 15-kilometersslinga där Berg åkte på 34.21, Hansson på 39.32.
Nästa deltävling i cupen körs om två veckor, ett 14-kilometerslopp med masstart i Lanna.

På Närkes friidrottsförbunds hemsida står det nu i tävlingsprogrammet att även Semesterhalvmaran (som är nästnästa deltävling i långloppscupen som ännu inte ställts in, efter DM på 5 000 meter den 17 juni) och Sommarmilen (som är ett motionslopp som arrangeras samtidigt, på samma bana) ställts in, men på den egna hemsidan har arrangörerna i Kumlabaserade LK Gränslöst inte uppdaterat skrivningen från den 29 april om att anmälan till loppen är pausad men att de avvaktar nya direktiv från Folkhälsomyndigheten innan de tar ett definitivt beslut om att ställa in. Vi får helt enkelt återkomma i frågan.

I skogarna i Råbäck i Degerfors (min verkliga hemmaskog!) sprang 83 löpare motionsorientering (för östra Värmlands krets) i tisdags. Djerfs Anders Pelander var snabbaste herrlöpare på långa banan, hans dotter Ellen snabbast damlöpare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: