Helgens höjdare? Nja. Men ett rekordförsök är igång

Trots att friidrotten nu äntligen är igång igen är det svårt att få ihop en ”helgens höjdare” än så länge. Inte minst eftersom det inte är lätt att hitta fram till alla små resultattävlingar och startlistor. Kommentera gärna här på bloggen eller skicka ett sms till mig på 073-038 94 00 om du vet om någon tävling, någonstans, som jag inte uppmärksammat här på bloggen. Det är ju svårt att vara heltäckande när det dyker upp nya småtävlingar dagligen, men snabba löpare på plats.

Mitt ute i skogen, och mitt i detta nu, pågår däremot ett präktigt rekordförsök som jag har koll på. Tre grabbar från Skövdebaserade Team Billingen X-trail (men de bor allihop uppåt fjällen) ska försöka ta Josef Snellmans rekord på Bergslagsleden, och de startade från Kloten 11.00 på torsdagsmorgonen (jag antar att de springer över midsommarhelgen för att utnyttja årets ljusaste timmar, oklart dock varför de gav bort ett gäng ljusa morgontimmar innan de satte av). Karl-Fredrik Andersson, Rasmus Persson och Viktor Stenqvist heter killarna (Sofia Smedman, som är mest meriterad i gänget med två vinster och en andraplats i Kullamannen 100 miles och en fjärdeplats i Ultravasan, skulle ha varit med men har drabbats av skadeproblem), och innan jag släckte lampan i går kväll hade de redan gett sig av från Hammarby mot Digerberget.
Den första kända FKT:n på Bergslagsleden noterade Carl Modig, helt osupportat och mitt i vintern, med 107 timmar i december 2011. Övriga rekord därefter har varit supportade. Johan Röjler och Peter Knoblach sänkte rekordet till 85 timmar och 33 minuter 2016, och förra sommaren slogs tiden vid ytterligare tre tillfällen: Leonora Johnsson och Filip Andersson sprang på 75.07 med målgång den 7 juli (det är fortfarande damrekordet), Lars Drageryd gjorde 62.22 med målgång den 19 juli och Snellman noterade det nu gällande rekordet 57.44 med målgång den 8 september.
Team Billingen-gänget har därmed till 20.43 på midsommardagen på sig att nå målet i Stenkällegården, om det ska bli rekord.
Följ det hela på Team Billingen X-trails Instastory!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: