Nya loppet ställdes in med kort varsel – och Sverigeettan springer för Närke i Svealandsmästerskapen

Så sent som i går skrev jag ju om nya löptävlingen Sickelsta & Hörsta runt, som skulle avgöras på onsdagskvällen. Men nu är den inställd, eftersom miniminivån av fem förhandsanmälda löpare inte hade nåtts på tisdagskvällen. Tråkigt. Jag hoppas att arrangören Anders Björk återkommer med ett nytt datum senare i höst, för jag hade själv gärna sprungit.

Närkes friidrottsförbund har nu presenterat trupperna till helgens Svealandsmästerskap i Kristinehamn, den högsta mästerskapsnivån för 13- och 14-åringar (från och med 15-årsklassen finns SM). Vad gäller medel- och långdistans, som är det intressanta ur bloggens synvinkel, ser representationen ut så här:
F14: Elin Freed, KFUM Örebro (800, 2 000 och 1 500 meter hinder), Wera Falk, do (2 000 meter), Tilde Söberg Lager, do (8000 meter), Vera Lech, do (2×800 meter). P14: Folke Eriksson, KFUM Örebro (800 meter, 1 500 meter hinder), Viggo Olsson, do (800 meter, 1 500 meter hinder), Lucas Asplund, do (2 000 meter, 1 500 meter hinder). F13: Tuva Frih, Åsbro Goif (600 meter), Ester Skoglund, Östansjö SK (1 500 meter), Olivia Okara, KFUM Örebro (600 meter), Kim Semstrand, IFK Nora (1 500 meter). P13: Albin Wallgren, Åsbro Goif (600, 1 500 meter).
Viggo Olsson är Sverigeetta på 800 meter i år, Elin Freed är trea på samma distans, Lucas Asplund femma på 2 000. Allt i 14-årsklassen, 13-åringarna har inga Sverigebästalistor.
Totalt tävlas det i 58 grenar, och poäng delas ut till de åtta främsta (dock max två per distrikt) i lagtävlingen (Närke ställs mot Dalarna, Värmland och Västmanland).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: