Niggli tog seger nummer 14 och 15 efter återkomsten (om jag räknat rätt …)

Hur många segrar i rad har egentligen Simone Niggli sedan hon återvände till Sverige för att bo här ett år med familjen och arbeta på Hallsbergs orienteringsgymnasium. Den frågan måste ställas efter att hon i helgen sprungit hem både Karlstadsklubben OK Tyrs båda tävlingar Lången (med nästan 20 minuters marginal till tvåan …) och Korten (med drygt 7,5 minuter), en lång- och en medeldistanstävling i skogarna strax norr om Karlstad i helgen.
Jag har hittat följande, men jag reserverar mig för att det inte är en fullständig lista:
9 augusti: OK Tisarens träningstävling.
22 augusti: Kolmårdsmedeln ”light” i Norrköping, medeldistans.
4 september: Natt-DM (före Lilian Forsgren).
12 september: Långdistans-DM.
13 september: Medeldistans-DM.
20 september: Kropps IF:s nationella i Nykroppa (sprang herrklassen, vann före maken Matthias Niggli).
26 september: Svartåfejden i Mjölby.
27 september: Kolbotten-OL i Åsbro (mixedklass, vann före Erik Lindgren).
3 oktober: Värmlandstrippeln i Grums, medeldistans.
4 oktober: Värmlandstrippeln i Grums, långdistans.
18 oktober: Höstmedeln i Norrköping.
19 oktober: Älgfritt i Norrköping.
24 oktober: Strängnäs höstmedel.
31 oktober: Lången i Karlstad.
1 november: Korten i Karlstad.
Minst 15 raka segrar alltså, trots två startar i herrklass och konkurrens av bland andra Lilian Forsgren som både tagit SM-silver och kommit med i landslaget i höst. Otroligt imponerande, för även om Niggli har 23 VM- och tio EM-guld på meritlistan (hon var sin tids Tove Alexandersson, en nivå över alla andra och med en enorm lägstanivå – två gånger tog hon guld i alla fyra grenar på VM) måste man komma ihåg att hon avslutade sin elitsatsning redan hösten 2013, för sju år sedan.
Det som jag tyckt varit lite tråkigt är att Niggli inte sprang någon SM-tävling i höst, och att hon nu dessutom missar sin enda chans i år att möta riktigt bra motstånd när Tisarjakten ställts in (hon var anmäld). Förhoppningsvis går det att arrangera större tävlingar till våren. Och så väntar vi ju på vinterns schema för Ullmax vinterserie (också känd som Nattcupen) som väl borde gå att arrangera coronasäkert.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: