Efter nya coronarestriktionerna: Markanatten och Mörkertrail inställt – och Inneserien i fara

I dag kom Folkhälsomyndigheten med nya coronarestriktioner för länet (”från och med den 3 november uppmanas alla som vistas i […] Örebro län att […] avstå från att delta i exempelvis […] idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare”), och därmed blev Almby IK och Trail and run tvungna att dra i nödbromsen och ställa in Markanatten trailrun på lördag respektive Mörkertrail vid nationalparken om tre veckor. ”På grund av rådande covid-19 och de skärpta lokala allmänna råden från Folkhälsomyndigheten kommer vi tyvärr behöva ställa in Markanatten 2020”, skriver Almby på sin hemsida. ”Vi utvärderar läget och satsar på att hålla loppet i mars i stället”, skriver Trail and run på sin.
På kvällen blev det också klart att Närkes friidrottsförbunds ställer in sina nya lördagstävlingar ”tills vidare”, vilket – om det håller i sig – innebär att det inte blir någon premiär i Inneserien som planerat den 12 december.
Ytterligare några lopp återstår i årets kalender: Silverleden black edition är strikt sett ingen tävling utan mer en happening, med 49 anmälda löpare än så länge. De har ännu inte ställt in. Det har heller inte Lucialoppet i Vretstorp, och Sylvesterloppet i Nora jobbar aktivt för att hitta en coronaanpassad tävlingsform.
Vi får se när det blir läge att dra på sig nummerlapp nästa gång.
Glanshammars Vinterspelen och Åsbros och Stocksäters Triumfglasspelen – två av fem större, årligen återkommande inomhustävlingar i Tybblelundshallen – har redan ställts in (de skulle ha avgjorts 14 respektive 28 november). I vår finns Örebro indoor games (16–17 januari) och Tybblelundsspelen (6 mars) i KFUM Örebros regi samt Marsspelen (27–28 mars) i Åsbros och Stocksäters regi.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: