Sylvesterloppet hänger löst efter nya restriktionerna: ”Beredda att med kort varsel arrangera”

De nya restriktionerna som trädde i kraft i länet i går, med anledningen av den ökade smittspridningen av covid-19, gjorde ju att Markanatten och Mörkertrail ställdes in direkt. All organiserad träning och tävling för icke yrkesvecka över 15 år ska ju ställas in, åtminstone till den 24 november. Nu agerar även IFK Nora, vars arrangemang Sylvesterloppet ju äger rum lite senare (den 31 december). Sedan tidigare har loppet anpassats genom att ta bort efteranmälan, prisutdelning och samkväm, och genom att införa mindre startgrupper för att sprida ut löparna.
Nu är det oklart om loppet över huvud taget kan arrangeras på något vettigt sett, allt är beroende av vilka restriktioner som gäller då. ”IFK Nora [har] beslutat att avvakta med att bjuda in till Sylvesterloppet under de tre veckor som de nuvarande restriktionerna till att börja med ska gälla”, skriver klubben på sin hemsida och fortsätter: ”Om det lättas på restriktionerna är vi beredda att med kort varsel arrangera tävlingen på nyårsafton”.
Sylvesterloppet har arrangerats årligen sedan 1981, med undantag för 1987. Tyske 3 000 meter hinder-mästaren Tim Stegemann vann herrklassen på nya banrekordet 32.55 i fjol, Frida Nilsson är regerande mästare på damsidan med 42.55 (fem minuter över Beata Falks banrekord).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: