Helgen inställd (men skiergcupen har dragit igång!)

Helgens höjdare har ju varit en ruskigt tunn programpunkt här på bloggen de senaste veckorna. Den här helgen är den helt inställd. De nya pandemiråden i länet gör att inga tävlingar eller träningar får arrangeras för idrottare över 15 år som inte är yrkesverksamma inom sin idrott, så till och med gemensamma träningspass är inställda runtom i länet. Man får helt enkelt gå ut och cykla, springa eller staka i sin ensamhet (såvida man inte är ung eller yrkesverksam, alltså, där det senare enligt Svenska friidrottsförbundets definition på medel- och långdistanssidan bara innefattar Martin Regborn av länslöparna, och han är ju de facto orienterare).
Nå, det finns lite ljus i mörkret: Arrangörerna bakom Moto tour bjuder för andra året i rad in till Moto brutal skierg tour, en virtuell tävling på skierg (stakmaskin) där man helt enkelt noterar (med maskin som skickar data till en app eller genom att ta bild på displayen) sitt resultat och skickar in det. Förra året bjöds det på prolog och fyra etapper, i år har touren växt till åtta etapper (olika distanser på skiergen) som man får genomföra i valfri ordning, och den enda regeln är att alla resultat ska vara inlämnade senast på nyårsafton (första tävlingsdag var i onsdags, den 4 november). Alltihop är förstås väldigt coronasäkert efter som man kan köra hemma på sin egen maskin (om man har en) eller gå till gymmet och hålla avstånd. Förra året vann Krister Nyrén (några damer ställde inte upp).
De åtta etapperna (där två dessutom räknas dubbelt):
Prolog: 500 meter på tid.
Etapp ett: 5 000 meter på tid.
Etapp två: Intervaller. Tio minuter–nio minuter–åtta minuter–sju minuter–sex minuter–fem minuter–fyra minuter–tre minuter–två minuter–en minut. En minuts vila mellan varje intervall. Total distans räknas (totalt 55 minuter, 64 med vila).
Etapp tre: Intervaller. Tre minuter–tre minuter–tre minuter–två minuter–två minuter–två minuter–en minut–en minut–en minut. En minuts vila mellan varje intervall. Total distans räknas (totalt 18 minuter, 26 med vila).
Etapp fyra: Intervaller. 2 000 meter–1 000 meter–1 000 meter–1 000 meter–1 000 meter–1 000 meter–500 meter–500 meter–500 meter–500 meter–500 meter–2 000 meter. Två minuters vila mellan varje intervall. Total tid räknas (totalt 11,5 kilometer).
Etapp 4B: Sista 2 000 metersintervallen i etapp fyra räknas som en egen etapp.
Etapp fem: Intervaller. 2 000 meter–2 000 meter–1 500 meter–1 500 meter–1 000 meter–1 000 meter–500 meter–500 meter. Två minuters vila mellan varje intervall. Total tid räknas (totalt tio kilometer).
Etapp sex: Intervaller. 50×100 meter. Tio sekunders vila mellan varje intervall. Totalt tid räknas (totalt fem kilometer.
Etapp sju: 10 000 meter på tid.
Etapp 7B: Sista kilometer i etapp sju räknas som en egen etapp.


Ett svar till “Helgen inställd (men skiergcupen har dragit igång!)”

  1. Med den definition av yrkesverksam som finns nu hos friidrottsförbundet är det väl bara Martin Regborn som kvalar in.

    Yrkesmässigt friidrottande definieras nu enligt följande, och båda kriterierna måste vara uppfyllda för att individen ska bedömas som yrkesmässigt idrottande friidrottare.
    1) Friidrottandet är den huvudsakliga sysselsättningen och inte en aktivitet som bedrivs på fritiden. Studier och/eller extraarbete kan bedrivas av dessa individer vid sidan friidrottandet, i syfte att möjliggöra elitsatsningen.
    2) Friidrottaren befinner sig, i sin gren, på nationell eller internationell elitnivå för seniorer. Bedömning av detta sker i enlighet med de resultatutvecklingsnivåer som är framtagna för ansökan till Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitvänligt lärosäte (EVL)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: