Regborn och Jansson nominerade till priset som årets orienterare – Alexandersson och Bergman favoriter

I dag kom nomineringarna till priset som årets orienterare, som vi sportjournalister får rösta fram (på den årliga orienteringsgalan – jag antar att årets blir digital på något sätt – brukar det dessutom delas ut ett tiotal mindre utmärkelser som alla kan rösta om via ett webbformulär, men det har vad jag sett inte kommit upp ännu). Åtta orienterare nämns i mailet från Svenska orienteringsförbundet, och man kan väl se dem som ett sorts nominerade/kandidater till priset även om journalisterna som röstar får rösta på vem de vill. Bakom givna namn som Tove Alexandersson och Gustav Bergman, som tog tre SM-guld var (några internationella mästerskap blev det ju inte annat än för skidorienterarna), finns två länsorienterare med: Martin Regborn och Marcus Jansson.
Regborn tog ju SM-silver bakom Bergman i sprint (en sekund från guldet!) och medeldistans och brons i långdistans, slog Mikael Abrahamssons 35 år gamla distriktsrekord på 10 000 meter och blev SM-åtta på samma distans, och var nia (åtta sekunder från SM-medalj) på terräng-SM.
Jansson tog två guld och ett silver på tre SM-tävlingar i mountainbikeorientering och blev dessutom 19:e på linjeloppet i cykel-SM. Ja, och i somras cyklade Garphyttekillen också 665,9 kilometer runt Östergötland på lite drygt ett dygn, bara sådär.
Vi som får rösta har en vecka på oss. Priset till årets orienterare har delats ut sedan 1948.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: