Regborn, Sundström, Gustafsson och Bergentz i elittävling i Stockholm på lördag

Vinthundsvintern är Stockholmsklubben FK Studenternas vinterlöpartävling som arrangerats årligen sedan åtminstone 2000, och på lördag är det – trots pandemin och restriktionerna – dags igen (här finns referat från fjolårets tävling). Av kända skäl får bara elitidrottare delta, men fyra löpare i KFUM Örebros långlöpargrupp har lyckats få varsin plats: Martin Regborn, Tim Sundström, Jonatan Gustafsson och Wilhelm Bergentz. Herrarna tävlar på 3 000 meter (damerna på 800), och den man ska ha störst förväntningar på är förstås Regborn som har distriktsrekordet på distansen (just inomhus) från SM i Malmö 2016 då han blev femma på 8.15,81 (i somras slog han ju också distriktsrekord på 10 000 meter). Sundström har sitt pers på 8.23 blankt från inomhus-SM i Växjö förra året (då han vann B-finalen) medan Gustafsson satte distriktsrekord i M22-klassen på distansen (han gör sitt sista år i den klassen nu, och har alltså chans att slå sitt eget rekord) med 8.36,96 i Umeå i januari i fjol, och tog SM-silver på halva distansen ute i somras (och brons inomhus). Bergentz, som fortfarande springer i P19-klassen, gjorde 8.46,63 inomhus i vintras och 8.32,14 ute i Närkeracet.
Alla fyra har sett väldigt bra ut på träning, rapporterar tränare Mikael Kroon, och även om de ännu inte är anmälda så är tanken att samtliga ska springa inomhus-SM i Malmö 19–21 februari.
Lördagens tävling springs över fyra heat, där de toppseedade löparna startar först, vid 16-tiden. Alltihop i Sollentuna friidrottshall. Seedningen har ännu inte presenterats. Bland motståndarna finns tre löpare som gick under åtta minuter förra vintern i VM-löparen Andreas Almgren, terräng EM-löparen Emil Danielsson och förre svenske rekordhållaren i maraton David Nilsson. Plus namn som Mohammad Reza och Johan Rogestedt. I startlistan finns också ex-IF Start-löparen Heshlu Andemariam som inför årets säsong åter bytt klubb, från IFK Lidingö till en något som heter Keep Up RC och tydligen är baserat i Stockholm.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: