Närkes friidrottsförbund tappade 335 000 i intäkter under coronaåret (men egentligen bara 65 800)

Närkes friidrottsförbund publicerade i dag verksamhetsberättelsen inför onsdagens årsmöte, och även om det inte var några kioskvältare däri finns väl några saker man kan notera:
** Under coronaåret 2020 minskade förbundets intäkter från 415 600 året innan till 80 800 i fjol, men kostnaderna minskade samtidigt från 398 500 till 83 000. Därmed minskade resultat blott från en vinst på 17 200 till en förlust på knappt 2 200 vilket gör att det egna kapitalet alltjämt är på stabila 355 000. De där siffrorna ser dock mer dramatiska ut än de är – långtifrån allt beror på corona. 2019 arrangerade förbundet nämligen Svealandsmästerskapen inomhus, vilket gav intäkter på 269 000 och kostnader på 230 500. Om man räknar bort dessa engångsposter har intäkterna bara minskat med 65 800 och kostnaderna med 76 000. I budgeten för 2021 räknas med identiska intäkter som 2020 men något ökade kostnader för en total förlust på 6 530 kronor.
** Det fastslås att det inte är någon slump att det ännu inte fastslagits mer än två DM-datum (lördagens inställda maraton-DM och halvmaraton-DM i Norasjön runt): ”Restriktionerna på grund av covid-19 gör att det inte känns meningsfullt att fastställa ett program för 2021 års DM-tävlingar. Datum och arrangörer får bestämmas efterhand som det under säsongen öppnas upp för normal tävlingsverksamhet.” Man skriver också att man redan på Höstmötet slog fast att man ”ska försöka prioritera långloppscupen för 2021 och genomföra den även om det blir ett år med restriktioner. Exakta detaljer hur det ska gå till är ej klara, men förbundet ska försöka.”
** Svenska friidrottsförbundets arbete med att slå ihop distrikten till större enheter går vidare, och nu verkar det klart att det blir Västmanland, Södermanland och Värmland som klumpas ihop med Närke (som geografiskt spänner över långt mer än Närke; hela Örebro län utom Karlskoga och större delen av Degerfors kommun). Sammanslagningen väntas ske 2022.
** Valberedningens förslag till ny styrelse är ännu inte redovisad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: