Hjälmargården backyard ultra får andra upplaga den 29 maj

Någon kilometer på andra sidan länsgränsen, i Södermanland, österut längs riksväg 52, ligger Hjälmargården med camping-, läger- och konferensverksamhet. Där bestämde sig personalen sig för att dra igång en egen backyard ultra (alltså ett lopp där man, med start varje hel timme, springer 6,7 kilometr så länge man orkar), och första upplagan – Hjälmargården backyard ultra – arrangerades den 18 juli i fjol. Åtta löpare sprang minst ultradistans (det är oklart exakt hur många som startade, men det var nog ett 15-tal), och Vretstorps Anna Karlsson gjorde 13 varv som tvåa och pressade därmed backyardräven Fredrik Häggkvist, Köping, till att göra ett 14:e varv för segern. Nu står det klart att tävlingen kommer få en andra upplaga, med start 8.00 lördagen den 29 maj, om restriktionerna tillåter. Och även om banan håller sig helt utanför länet (jag dubbelkollade, för möjligheten fanns ju att den skulle gå in över gränsen och vända) så blir det ett visst länsintresse eftersom en hel del löpare härifrån redan verkar anmälda. Återstår att se om någon är sugen på att springa riktigt långt.
Örebro backyard ultra, som är den stora och ”klassiska” tävlingen i disciplinen i regionen, ställdes in i fjol och ska i år arrangeras den 13 maj – men det bygger på att coronarestriktionerna lättar rejält från den 3 maj.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: