Hälleforsterrängen inställd – men kan bli långa terräng-DM i Hällefors i stället

Hälleforsterrängen blir nästa tävling att ställas in för andra året i rad. Det meddelar arrangörsklubben Hällefors löparklubb på sin hemsida. Det innebär att nio av de tio första deltävlingarna i årets långloppscup nu endera är flyttade (Startmilen, Rusakulan vertikal, Spartacusstafetten, Örebro AIK halvmaraton) eller helt inställda (Nora marathon, Kumla stadslopp, Wedevågsloppet, Vintrosaloppet). ÖAIK halvmaraton är ju flyttad till den 19 maj och är därmed fortfarande första tänkbara start, eftersom det eventuellt blir lättade restriktioner från den 17 maj. Därefter är Fjugestaloppet (26 maj), Rallarrundan (31 maj) och Lindesjönloppet (6 juni) de närmast tänkbara tävlingarna.
Hälleforsterrängen har arrangerats årligen sedan 1985, fram till i fjol, då. Henrik Nyström och Linda Ström har banrekorden, men hemmasonen Peter Wiker är loppets störste genom tiderna (30 raka starter och topp elva alla lopp 2009–2019). Han och Liduina van Sitteren får fortsätta vara regerande mästare ett år till.
Hällefors LK skriver på sin hemsida att de istället räknar med att arrangera långa terräng-DM i oktober (datum ej spikat).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: