Filip Danielsson klar för Falun-Borlänge – blir klubbkompis med Maja Dahlqvist och Oskar Svensson

För två veckor sedan blev det klart att landslags- och världscupmeriterade Vedevågssonen Filip Danielsson, och ytterligare fyra elitåkare, tvingades lämna SK Bore på grund av en schism där styrelsen i klubben hellre velat spara in på elitverksamheten än ta emot ett riktat sponsorstöd (något som i dagarna fick vice ordföranden i klubben att hoppa av i protest). Nu står det klart att Danielsson, tillsammans med tre av de andra (Anton Persson, Maria Jonasson och Lovisa Modig, men inte Gabriel Thorn, som i stället skrivit på för långloppslaget Team Curira, oklart vilken klubb han ska representera) valt att skriva på för Falun-Borlänge. Det meddelar klubben på facebook. Det är förstås ett naturligt steg för Danielsson som sedan ett antal år bor just i Falun. ”Vårt starka lag blir nu ännu starkare när de fyra ansluter”, skriver klubben.
I klubben finns sedan tidigare åkare som dubbla VM-guldmedaljören Maja Dahlqvist, redan OS-uttagna Oskar Svensson och ytterligare ett 20-tal elitaktiva.
Danielsson, som dragits med ryggstrul senaste året, tillhörde utvecklingslandslaget senaste säsongen men står i sommar helt utanför landslagets träningsgrupper.

Jag ska för övrigt rätta mig själv från i måndags. Det blir inget svenskt mästerskap i backyard ultra till helgen, tävlingen är helt inställd även för eliten. Det är bara en virtuell tävling som avgörs till helgen, så Filip Andersson och de andra elitlöparna får nöja sig med att nöta på eget hand i något 6,7-kilometersspår. Eller åka till Östansjö och springa med likasinnade.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: