Örebro–Bålsta – nytt engångslopp med en deltagare avgörs på lördag

Med start 8.15 på lördag morgon avgörs den osanktionerade men ändå internationellt registrerade engångstävlingen Örebro till Bålsta 100 miles (som alltså är 161 kilometer lång). Peter Glans (på 90-talet medeldistanslöpare under namnet Peter Carlsson, fyra på 1 500 meter på SM men guld på stafett-SM, alltihop för Spårvägen), som bor i Bålsta men sedan fyra år tillbaka jobbar som läkare på akuten på USÖ. Han ska således springa hem efter jobbet (även om det de facto inte är så, för han har varit ledig den här veckan – men det passade inte att springa nästa vecka, när han gör sin sista arbetsvecka på USÖ). Glans skulle egentligen ha sprungit ultraloppet Olympic race nere i Grekland den här veckan, tillsammans med två kompisar, men det blev uppskjutet på grund av corona – och eftersom Glans jagar kvaltiden till Spartathlon (15.45 på 100 miles) så bestämde han sig för att arrangera ett eget lopp. Och det är alltså det här.
Tyvärr kommer det ändå inte bli något kval. Ingen annan har nämligen anmält sig, och Spartathlon kräver minst fem deltagare i kvalloppet för att räkna det. Glans öppnade för 24 löpare (tre startgrupper om corona-talet åtta löpare), men ingen anmälde sig. Så nu blir han, vid sidan om sin support, själv som springer sträckan mest för att testa om formen för 15.45 finns vid 54 års ålder.
Jag pratade en del med Peter inför hans lopp tidigare i dag, för en artikel som publiceras på na.se i morgon bitti.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: