I morgon får vi börja tävla igen – men Rallarrundan startade redan i dag (och Hjälmargården tjuvstartade i helgen – Örebrolöparen blev tvåa)

I morgon öppnar Sverige upp för konditionsidrott igen. Sedan november har bara idrottare som klassats som yrkesverksamma (och i ett senare skede sådana som är 18 år eller yngre) fått tävla – men från och med den 1 juni är det nu möjligt att delta i tävlingar för vem som helst, med den lilla begränsningen att totala deltagarantalet får vara maximalt 150 personer (regeringens plan verkar dock vara att öka till 900 personer den 1 juli och till obegränsat normalläge den 1 september, om vaccineringen och smittspridningen fortsätter åt rätt håll). Återstår att se vilken tävling som blir först ut i länet att arrangeras mer eller mindre normalt.

Redan i dag startade Rallarrundan – men jag skriver ”startade” eftersom femkilometerstävlingen, som skulle varit en deltävling i långloppscupen, ställt om till en virtuell variant där man kan springa hela veckan. Man tävlar på den riktiga banan, som är uppmärkt i Hallsberg, och genom att ladda upp sin prestation i Strava (Magdalena Sjödin och Filip Jacobsson har rekorden i Strava, från 2017, med 22.55 respektive 15.50). Ingen har laddat upp någon tid hittills i dag, men man har alltså till och med söndag på sig.

Katrineholms Mikael Kjellander var löparen som vann Hjälmargården backyard ultra i helgen (som tjuvstartade några dagar innan tävlingsförbudet lyftes), med 21 varv/timmar. Örebro AIK:s Daniel Linder försvarade länsfärgerna bäst och var den som avgjorde hur långt tävlingen blev genom att kliva av efter 20 varv (vinnaren i backyard ultra får bara springa ett varv mer än tvåan). Maria Pettersson (ett alldeles för vanligt namn för att jag ska kunna svara på om hon är från länet eller inte) blev trea på 17 varv och därmed bästa kvinna. 21, 20 respektive 17 varv ger 141, 134 respektive 114 kilometer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: