Dags för Gallaberget trailrun – kan någon hota van Sitterens och Petterssons rekord?

I dag var en dag med rätt mycket stiltje i konditionsidrotten. Låt gå för att regeringen och folkhälsomyndigheten öppnade för att det kan bli obegränsat antal deltagare i löp-, cykel-, orienterings- och skidtävlingar redan från den 1 juli (så länge det aldrig är mer än 900 personer samtidigt i starten eller målet – men kör man skilda startgrupper och slussar ut folk från målområdet så går det bra), men annars är det lite dagen efter och dagen före.
I morgon går mountainbikeorienterings-VM in på slutspurten, och dessutom är det dags för sjätte upplagan av Gallaberget trailrun, en av mina absoluta favorittävlingar som går på de markerade spåren runt Gallabergssjön utanför Vretstorp. Eftersom det är anmälan på plats som gäller så är det omöjligt att veta vilka som dyker upp – men några riktigt kvicka löpare har testat genom åren. I fjol hade unga, snabba, lokala löparna Valter Pettersson och Jimmy Axelsson en fin fajt som slutade med att båda underskred det tidigare banrekordet: 38.56 på orienteringsjunior Pettersson, 39.27 på långloppskidåkare Axelsson på den bitvis rejält tekniska och småkuperade milbanan som består av 75 procent stig. Liduina van Sitteren är med nästan fem minuters marginal den snabbaste kvinnan som testat loppet med sina 43.55 från 2018 (bland starka löparnamn som också kutat märks Jonas Nilsson och Jonathan Kandelin).
Både på herr- och damsidan finns flera namn som skulle kunna hota rekorden – ta valfri löpare ur Mikael Kroons grupp (varför inte Michael Weldai och Fanny Schulstad?) eller Pettersson och van Sitteren själva. Det blir intressant att se vilka som dyker upp!

Gallaberget trailrun genom åren (banrekorden kursiverade):
2016: Patrik Johansson 42.22/Hanna Henriksen 53.47 (sju deltagare på tio kilometer, elva på 6,2).
2017: Jonas Nilsson 39.53/Therese Karlsson 50.34 (tolv på tio, 18 på 6,2).
2018: Johan Ingjald 42.45/Liduina van Sitteren 43.55 (20 på tio, 13 på 6,2).
2019: Jonathan Kandelin 41.42/Therese Fjordäng 48.35. (16 på tio, 13 på 6,2).
2020: Valter Pettersson 38.56/Therese Fjordäng 49.13 (16 på tio, sju på 6,2).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: