Valter Pettersson in som reserv till junior-VM

När truppen till junior-VM i orientering togs ut får några veckor sedan saknades Tisarens talang Valter Pettersson, som löpte så fint under våren och försommaren men hade en lite tyngre helg, resultatmässigt, just i uttagningstävlingarna till JVM. Men nu har han, via återbud, fått en plats som reserv till den svenska truppen.
OK Landehofs Samuel Pihlström har bestämt sig för att prioritera friidrotts-SM i stället – han är medeldistanslöpare och tog senior-SM-brons och blev trea på Finnkampen på 1 500 meter i fjol (där tävlar han för Hälle). Därmed får tidigare reserven Leo Johansson, Kolmården, chansen i den ordinarie truppen medan 19-årige Pettersson från Åsbro alltså blir reserv. Sex killar (och lika många tjejer, bland annat Hakarpspojkarnas Emma Ling som tog studenten från orienteringsgymnasiet på Alléskolan i Hallsberg i våras) reser ned till Turkiet måndagen en 30 augusti, och skulle någon av dem lämna återbud dessförinnan får Pettersson åka med i stället.
Tävlingarna inleds den 5 september med sprint, därefter följer medeldistanskval, medeldistans, vilodag och långdistanskval innan mästerskapet avslutas med långdistans den 10 september.
Redan i helgen väntar Jukola, sannolikt med Pettersson i Tisarens förstalag, men några laguppställningar har jag ännu inte fått tag i.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: