Dags för Lidingöloppet – här är lokala namnen att hålla koll på (Bergentz, Lech, Rosdal och många fler)

I morgon startar Lidingöveckan. Klassiska, 30 kilometer långa Lidingöloppet avgörs på lördag, halvversionen (15-kilometersloppet) springs på söndag precis som ungdoms- och veteranklasserna, och Rosa bandet-loppet (det som tidigare hette Lidingö tjejlopp och är tio kilometer långt) går nästa söndag, den 3 oktober. Men redan i morgon, fredag, tjuvstartar alltihop med ett antal lopp för funktionsvarierade. Där har jag inte hittat några länsdeltagare. Däremot finns det drösvis i de andra loppen. Här är de hetaste namnen:
30 kilometer: Erica Lech (den 44-åriga Örebro AIK-löparen har tagit jättekliv senaste åren, är 18:e på Sverigelistan på tio kilometer i år, och är en av bara 14 damer i elitledet), Linus Rosdal (den Örebrobördige Akelelöparen är fortfarande Sverigetrea på 5 000 meter efter jätteloppet i Göteborg i juni – och minns 2015 när han var bäste svenske herrlöpare i Lidingöloppet), Per Arvidsson (har vunnit fem av sex tävlingar han sprungit i långloppscupen men inte tävlat utanför länet i år), Gustaf Leonardsson (har tävlat sparsamt i år och inte presterat fjolårsresultat, men verkar vara på uppåtgående), David Klasson (som jag först lärde känna som cyklist men som gjort under 35 på milen och tagit en hel del pallplaceringar i små lokala lopp) och Mathias Viktorsson (som liksom Klasson tävlar för LK Gränslöst). Erik Anfelt springer också, men det är inte Erik Anfält utan en örebroare med snarlikt namn (född 1992). Rose-Marie Enmalm må stå i fjärde led, men är förstås elit i sin åldersklass, K70. Dock finns inte någon veteranklass just på 30-kilometaren, som hon valt att springa (hon avstår veteranklassen, som avgörs dagen därpå).
15 kilometer: Fredrik Johnsson (men inte ”Frippe” utan den två år yngre och något långsammare klubbkompisen i Örebro AIK med exakt samma namn), Håkan Andersson och Peter Svedin står i elitledet på 15 kilometer.
M22 (15 kilometer): Filip Örn.
P19 (tio kilometer): Wilhelm Bergentz (bör vara med och göra upp om de allra främsta platserna [i fjol var han fyra i samma klass, då mot ett år äldre löpare, på 33.22], har sprungit både U19-EM och landsvägslandskamp i år, är Sverigetvåa på 5 000 meter i åldersklassen och förra helgen vann han Norasjön runt på 2000-talets bästa tid – därmed lätt helgens mest spännande länsnamn).
P17 (tio kilometer): Hugo Örn.
K70 (tio kilometer): Catharina Wahlstedt.
Saknas: Lisa Bergdahl (som jag har för mig skrivit på instagram att hon ska springa), Louise Wiker (som säkert kan dyka upp på någon distans) och Heshlu Andemariam (samma där). Liduina van Sitteren, Marie Dasler och Maria Nagle (som alla väljer Kumla stadslopp i stället). Plus namn som Josefin Gerdevåg och Klara Frih, som tävlat sparsamt i år, förstås.
Rosa bandet-loppet får vi återkomma till nästa helg, eftersom det lär trilla in en del sena anmälningar (än så länge hittar jag inga länslöpare i elitklasserna där).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: