Äntligen dags för Regborns första världscuplopp i år (och Ellinor Tjernlunds debut) – och de är anmälda till Hostruset

På torsdag startar världscupfinalen i orientering, och på plats i Italien finns både Martin Regborn och Ellinor Tjernlund. Regborn är normalt en löpare som kan konkurrera om pallplatserna i sammandraget, men i år har han på grund av skador (stressfraktur kostade första världscupveckan, en smäll mot låret den andra) inte kommit i mål i en enda tävling. Individuellt har örebroaren vunnit en och varit på pallen i tre världscupdeltävlingar (en av dem var EM-långdistansen där han tog brons 2016). Men mest imponerande är kanske de 19 topp tio-placeringarna 2016–2019 (i fjol ställdes alla internationella orienteringstävlingar in och i år har han alltså inte kommit till start). Tjernlund gjorde sin landslagsdebut i Euromeeting i helgen (14:e i långdistansen, 25:a i medeldistansen) och kommer nu göra sin första världscuptävling.
På programmet finns en långdistans på torsdag, en medeldistans på lördag och en mixedsprintstafett på söndag. Tävlingarna avgörs i Cansiglio, nära gränsen mot Österrike, i Dolomiterna vilket borgar för utmanande banor (långdistansen har 850 höjdmeter klättring för herrarna, 570 för damerna).

Föranmälan till helgens deltävling i långloppscupen, femkilometersloppet Hostruset på söndag (i år tillbaka på den snabba femkilometersbanan på Väster – fjolårets tävling gick ju på parkrunbanna vid Rynningeviken), och på listan finns namn som Erica Lech, Per Arvidsson, Petra Haneus, Oskar Hansson, Antje Wiksten och Jonathan Kandelin. Däremot varken någon Liduina van Sitteren eller Marie Dasler, som kampar om cupsegern på damsidan (Arvidsson kommer springa hem med den på herrsidan, i år igen). Kanske dyker de ändå upp, på Hostruset eller Lidingö (Rosa bandet-loppet) eller någon annanstans. Än så länge har jag inte sett dem i någon lista.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: