Så kan van Sitteren och Arvidsson säkra långloppscupssegrarna i helgen – och här är fullpackade startlistan inför Kvinnersta backyard ultra

I helgen är det dags för både korta och långa terräng-DM – fyrakilometersdistansen löps i Vretstorp (på exakt samma banor som i fjol) på lördagen medan tiokilometaren löps i Hällefors på söndag. Ordinarie anmälan gick ut i söndags respektive måndags, medan sista dag för efteranmälan är onsdag respektive torsdag (ingen efteranmälan på plats, således). Det är med andra ord lite tidigt att gå igenom startlistorna än (och länken till söndagens verkar vara död), men bland de 33 damer och 67 herrar som är anmälda till korta DM finns i varje fall redan nu följande toppnamn: Liduina van Sitteren (som säkrar tredje raka segern i långloppscupen om hon tar en första- och en andraplats i helgens DM-tävlingar – och är inte Marie Dasler i den absoluta toppen finns många fler scenarion för att säkra), Marie Dasler, Petra Hanaeus, Maria Nagle, Kim Semstrand, Lisa Brorson, Per Arvidsson (behöver bli sämst åtta – eller att Oskar Hansson, som också är anmäld, inte vinner – för att säkra tredje raka totalsegern i långloppscupen), Mattias Nätterlund, David Klasson, Fredrik Johnsson. Flera av de där konkurrerar också i veteran-DM som avgörs parallellt.

Apropå startlistor finns nu också den kompletta publicerad inför Kvinnersta backyard ultra nästa helg, den 23–24 oktober (starten går 10.00 på lördagen). Om man går på tidigare meriter och potential så bör karlskogingen Filip Andersson (som vann The Hill marathons i Arvika i somras och var tvåa på Storstenshöjden 100 miles i vintras, och som har ett pers på 29 timmar i backyard ultra) och örebroaren Daniel Brånn (SM-fyra i 24-timmarslöpning i somras) göra upp om segern, men Nina Eibring, Elin Engström, Krister Hägg Lahti, Fredrik Palm, Regina Johnson (från Karlskoga, som sprang sexdagarstävlingen i Viadal för ett par veckor sedan) och Yann Hellman ska aldrig räknas bort när de står på startlinjen i en backyard, och Kumlas Maria Pettersson är ett nytt namn att varna för. Dessutom kommer personliga favoriter som Christer Broström och Tom Johnson och gör nya försök på 6,7-kilometersbanan med start och mål vid Kvinnerstagymnasiets gympasal. Det kommer bli en tävling att se fram emot.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: