Tolvårige örebroaren blev ultralöpare i helgen: ”Fick feeling, tänkte hur häftigt det skulle vara att ha sprungit en mara”

Resultatlistan från helgens Kvinnersta backyard ultra är nu publicerad, där man man bland annat kan läsa om topp sex som jag redogjorde för i går (men också att Hällefors Brian Nilsson delade sjundeplatsen på 16 varv och att Örebro AIK:s Stefan Sager var nia på 15 vilket gav totalt sju länslöpare på topp tio (och både ettan och tvåan bland såväl herrar och damer var härifrån, vilket inte varit så vanligt i backyardloppen genom åren). Allra mest spektakulärt var dock att blott tolvårige Örebrokillen Melker Mangnäs, som springer för KFUM Örebros orienteringssektion, klarade sju varv och därmed med stor sannolikhet blev den yngste länslöparen genom tiderna att nå ultradistans på en officiell tävling. Sju varv ger nämligen nästan 47 kilometer. Imponerande! ”Var kanske lite väl många gånger [som Melker fick ringa i distansrekords-klockan], men han var väldigt bestämd och det gick väldigt bra fram till sista varvet då han fick gräva lite. Han är grymt nöjd, lite stel idag och tänker vänta länge till nästa gång. Han fick feeling, tänkte hur häftigt det skulle vara att ha sprungit en mara och på den vägen blev det …”, skriver mamma Petra, som också nöjde sig efter de sju varven, på instagram.

Det blev bara en distans för Adam Axelsson under den andra helgens öppna tävling tyska Inzell – fredagens 1 500-meterslopp. Jag har inte pratat med honom efteråt, men det lär ha varit någon sjukdoms- eller skadekänning eftersom han avstod resten av helgen. Axelsson inledde snabbare än i förra helgens tävling på distansen – 17,73 på första 200 och 44,65 på första 600 var elva respektive 32 hundradelar bättre än då, men mattades mot slutet och gick i mål på 1.14,09, 19 hundradelar långsammare än senast. Det gav en 23:e-plats i tävlingen, drygt 4,5 sekunder bakom segrande italienaren David Bosa på distansen (men Axelsson var ändå klart bäste svensk). Axelsson har befunnit sig på läger med den svenska OS-satsningen, i lagtempo, i Inzell i flera veckor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: