Tisarens Gustav Hindér världsmästare i orienteringsskytte (och datum spikade för Wadköpingslöpet och Spartacusstafetten)

Hörni! I kväll fick länet en ny världsmästare i konditionsidrott. När VM i orienteringsskytte inleddes i Tjeckien slog 26-årige Tisarenlöparen Gustav Hindér (som för närvarande bor i Luleå, men ändå) till med guld i sprinten. Trots sex bom (ingen på topp tio hade fler, men några lika många) löpte Hindér hem tävlingen med 28 sekunders marginal till dansken Jonas Falck Weber på andraplatsen.
Hindér har varit med på tre VM tidigare, 2017, 2018 och 2019 (i fjol blev det coronainställt), och har sex medaljer med sig. 2018 blev det guld–silver–brons (i stafett, klassisk distans och sprint) och senast var han tvåa–trea–fyra (i stafett, klassisk distans och sprint). Redan i debuten var han med i svenska bronslaget i stafetten och tog en fjärdeplats, bakom klubbkompisen Mikael Pihel, i klassisk distans (och så var han tolva i sprinten).
Några mer detaljerade resultat har jag inte sett – med mellantider och dylikt – så det enda jag vet är att det blev tre bom i liggande och lika många i stående.
I morgon fortsätter VM med den klassiska distansen (med tio skott i liggande följt av tio i stående, och med längre orientering före och emellan) och på söndag avslutas mästerskapet med stafett.

Gustav Hindér
Gustav Hindér i en tävling för ett par år sedan. Bild från NA:s arkiv.

Tisaren har nu lämnat in även damernas laguppställning till Smålandskavlen i morgon. Lilian Forsgren och Josefin Tjernlund saknas, men Tisaren har ändå ett starkt lag med Lovisa Persson och Anna Hallmén på nattsträckorna följt av Rebecka Nylin, Andrea Svensson och Ellinor Tjernlund i dagsljuset, på söndag förmiddag. Kanske inte ett lag för topp fem, men för topp tio, skulle jag tro.

I dag uppdaterades återigen listan över sanktionerade löptävlingar i länet inför 2022, och det finns två nyheter att notera: Wadköpingslöpet har ångrat sig (eller lämnat in fel datum från början?) och finns nu åter på ett höstdatum, precis som i år: Söndag 23 oktober (i den första sanktionslistan stod det torsdag 21 april). Dessutom har Spartacusstafetten (som är en del av långloppscupen) fått ett datum, och precis som i år är det en onsdagskväll i början av september som gäller – nästa år den 7 september.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: