Ingen Europacup i Portugal för KFUM Örebro – efter förbundets åldersmiss (och Anfält redo ta sig an Kullamannen)

Det blir inget deltagande i terränglöpningens Europacup för klubblag i Portugal i februari för KFUM Örebro, trots segern i P19-klassen på SM (som kvalade in laget) och trots att klubben anmälde sig i helgen. Orsaken? Att det är just en P19-tävling som ska springas i Portugal, och att det finns ett årsskifte mellan nu och då. Något som både Svenska friidrottsförbundet, KFUM Örebro och undertecknad missat när alltihop diskuterades. Alla KFUM:s tilltänkta löpare är helt enkelt överåriga i februari (födda 2002, medan bara löpare födda 2003–2006 får delta), så det finns inget lag att ställa på benen.
Jag har i dag fått ta del av en mailkonversation mellan Daniel Bergin, tävlingsansvarig på Svenska friidrottsförbundet, och arrangören nere i Portugal där fadäsen uppdagas. Det ligger inget uppsåt bakom, utan Svenska friidrottsförbundet verkar helt uppriktigt ha trott att det var en P20-tävling som skulle springas där nere, men så är icke fallet.
Trist framför allt för det tilltänkta laget – Noha Olsson, Kevin Bodén och Henrik Franzén – förstås.

Startlistan till Kullamannen är mycket oöverskådlig, men en sak är säker – det kommer bli mycket intressant att se Erik Anfält (med två snabba maror i benen efter fjäreplatsen i Ultravasan) ta sig an den tekniskt lite mer utmanande avslutningen på Kullaberg. Han springer 50-kilometersloppet som går under namnet Sibirien ultra och som har start i Ängelholm och, precis som alla andra Kullamannenlopp i år, mål på kajen i Mölle. Starten går tidigt på fredag morgon, och det lär inte ta så många timmar för Anfält att besegra banan (desto fler för dem som springer 100-milesloppet, där Anna Carlsson som slog rekordet på Bergslagsleden i våras är förhandsfavorit). Har ni tips på fler starka länslöpare som springer på Kullaberg i helgen får ni gärna höra av er!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: