Sjukdomar i skidlandslaget inför premiären – oklart vilka Ekström och Danielsson ställs emot (och här är tiden du ska passa i Tybblelundshallen om du vill se världsrekord!)

I dag gick efteranmälningstiden ut till Gällivarepremiären, den nationella längdskidpremiären som avgörs fredag–söndag. Jämfört med vad jag skrev i måndags har ett topp tio-namn – Oskar Svensson – tillkommit på de officiella listorna, men eftersom både Calle Halfvarsson och Viktor Thorn är på plats i Gällivare (enligt deras sociala medier) så är nog den listan inte helt à jour. Vi får väl helt enkelt vänta några dagar till för att se vilket motstånd det egentligen är som Axel Ekström, Filip Danielsson och de andra har att vänta sig i de båda 15-kilometersloppen lördag–söndag. Klart är att William Poromaa och Björn Sandström åkt på kraftiga förkylningar efter senaste träningslägret med landslaget och inte kommer till start, och Johan Häggström är osäker av samma anledning. Poromaa lär även missa världscuppremiären i Ruka.
– Grundplanen är att kliva in i Lillehammer, säger hans tränare Lars Ljung, som också är med runt landslaget, till SVT.
De slutgiltiga startlistorna till helgens tävlingar publiceras kvällen för respektive distans.

Till lördagens friidrottstävling i Tybblelundshallen, Glanshammars IF:s Vinterspelen, går det bra att efteranmäla sig hela vägen fram till start (i mån av plats). Medeldistansgrenarna som bjuds är en mile för herrar och 3 000 meter för herrar och damer. Huvudnumret är som jag tidigare skrivit om Håkan Eriksson, som i Östersund i slutet av augusti krossade veteranvärldsrekordet i M60-klassen på just den engelska milen utomhus med över fyra sekunder när han sprang in på 4.47.69 och som i fredags tog världsrekordet på 3 000 meter med drygt en sekunds marginal när han löpte in på 9.40,12 i veteran-SM. Nu startar han på engelska milen inomhus, där världsrekordet i klassen är amerikanen Nolan Shaheeds snart tio år gamla notering på 4.50,95. Loppet ligger sent och publikvänligt under tävlingarna, 18.20 på lördagskvällen för den som vill gå och titta. Som sparring kommer Eriksson främst ha Hälles Erik Framme. Totalt är sju löpare anmälda, där KFUM Örebros 15-åring Lucas Asplund är enda länsnamnet.
Hällefors 15-åring Julius Forsell, jämngamla örebroaren Albert Ziegler – som precis lämnat KFUM Örebro för Tureberg – och Starts maratonsatsande 40-åringe Elias Zika har i stället valt 3 000 meter (start 15.20), där Hässelbys Linus Jansson är toppnamnet. På damsidan (start 18.25) finns bara två namn anmälda till den distansen. Där är KFUM Örebros 15-åring Julia Gustafsson ett av namnen. Grenen erbjöds från början också i 17-årsklass, men de få som anmält sig har, som synes, flyttat upp i seniorloppen. 15-åringarna springer istället 800 meter, och där finns Noras Kim Semstrand, KFUM Örebros Sebastian Norlander och Svante Jorstig och Wedevågs Oliver Arnesson anmälda (start 18.15 för tjejerna och 18.35 för killarna).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: