Högberg och Kandelin favoriter när trapploppet ska avgöras – och dags för ny, stor tävling i Tybblelundshallen

18.00 på fredag är det dags för en av årets mest udda tävlingar – Sörbybacken night backyard(ish…). Jag skrev om den när föreningen Nature running utlyste den för snart en månad sedan, men som en snabbresumé går tävlingen ut på att springa tio varv på ”trappvarvet” vid Sörbybacken (uppför trappan, nedför den lilla vägen) varje timme i sex timmar. De fem första timmarna gäller det, precis som i en backyard ultra, bara att ta sig runt de cirka 6 700 meterna med drygt 300 höjdmeter (och man får inte börja nästa tiovarvs-varv förrän på nästa heltimme) – men den sista timmen, från klockan 23, är det först i mål som vinner.
Fortfarande går det att anmäla sig till tävlingen (det finns upp emot tio lediga platser), men en preliminär startlistan finns publicerade och där är namnet som sticker ut mest Rebecca Högberg, som sprang Finnkampen (och tog SM-guld) på 800 meter så sent som i fjol och avslutade sin elitsatsning efter årets friidrottssäsong och som nu gör sin första riktiga tävling som ”motionär”. På herrsidan är Jonathan Kandelin förhandsfavorit, han vann trots allt längsta distansen på Bergslagsleden ultra och har även visat i långloppscupen att han har hög potential. Där finns också namn som Janne Werner, Björn Eriksson, Therese Persson, Cecilia Jenslin och så tolvårige KFUM Örebro-orienteraren Melker Mangnäs som klarade sitt första maraton i Kvinnersta backyard ultra för några veckor sedan. Plus jag själv då, som hoppas kunna vara med och springa snabbt i slutet.
Arrangörernas mål med tävlingen är att samla in pengar till Prostatacancerfonden via Mustaschkampen, och den som vill bidra till insamlingen kan göra det här.

På lördag är det också dags för 18:e upplagan av Triumfglasspelen, Åsbros och Stocksäters friidrottstävling i Tybblelundshallen där det på löpsidan i år bjuds på 1 000-meterslopp för seniorer och 17–åringar, 800-meterslopp för 15-åringar och 600-meterslopp för de yngre. KFUM Örebro har sex till start i 17-årsklassen (även om fyra av fem råkar vara 15 år, men de har gått upp i F/P17 nu vid tävlingsårsskiftet) till start i Emma Thomson, Julia Falk, Wera Falk, Hampus Hillding och ett år äldre Albin Gyhlenius och Alfons Elmgren Hallinger.
På seniorsidan springer Starts veteran-SM-medaljbehängde Lars Lundegård, Stocksäters Viktor Sjökvist som gjort under 2.52 och KFUM Örebro-duon Sebastian Norlander (14) och Mohan Kanniappan (40). På ungdomssidan har ju löpare som Elin Freed, Folke Eriksson och Viggo Olsson utmärkt sig under året, men Freed kommer inte till start i helgen och grabbarna har valt 200 meter i stället för längre distanser.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: