Dags att nominera era kandidater till NA:s pulsklocka!

I dag släpptes nomineringarna till Jerringpriset, för någon vecka sedan nomineringarna till Idrottsgalan och tidigare i veckan hade vi på NA möte och utsåg årets kandidater till Guldklockan, NA:s prestigefyllda idrottspris som tilldelas den idrottare eller det lag som stått för årets främsta och populäraste prestation i vårt spridningsområde (alltså Örebro län). Jag får inte avslöja någonting om det än, men jag kan ändå säga så mycket att det kommer finnas anledning att börja tagga igång för den åttonde upplagan av NA:s pulsklocka – priset till den eller de konditionsidrottare (eller konditionsidrottstränare) från Örebro län eller verksam i en länsklubb som under det gångna året utför den prestation eller den rad av prestationer som anses främst och populärast, och vinnaren utses genom en omröstning bland NA:s och Konditionsbloggens läsare.
Jag har förstås en rätt klar bild över vilka jag tycker bör bli nominerade, men jag vill som alltid öppna upp en möjlighet för er, kära läsare att nominera. Vem kan jag ha missat i det enorma flöde av medaljer, rekord och fantastiska prestationer som varit 2021? Eftersom jag fått höra att kommentars-funktionen på den här bloggen är ur funktion (jag trodde länge att ni helt sonika slutat skriva till mig …) ber jag er att endera skriva till mig på twitter, instagram, via mail (jonas.brannmyr@na.se) eller på sms (073-038 94 00).
Jag planerar att få upp omröstningen i mitten av nästa vecka, men det beror lite på om jag får den att fungera rent tekniskt, det tidigare verktyget för omröstningar som vi använde på NA har plockats bort och inte ersatts, så jag lär googla mig fram till någon smart lösning (hör av er om ni har någon sådan också!).

Alla vinnarna av NA:s pulsklocka
Priset instiftades 2014 eftersom det då hade gått tio år sedan en konditionsidrottare senast fick NA:s guldklocka (Monica Holler 2004), och än har den dystra sviten inte spräckts. 2014–2018 hette priset NA:s och Löpex Sports pulsklocka och 2014–2017 hade det en riktig pulsklocka (värde 3 000–5 000 kronor) som pris. Från 2018 och framåt har vinnaren bara fått äran. Priset ska gå till den eller de konditionsidrottare (eller den konditionsidrottstränare) från Örebro län eller verksam i en länsklubb som under det gångna året utför den prestation eller den rad av prestationer som anses främst och populärast, och vinnaren utses genom en omröstning bland NA:s och Konditionsbloggens läsare.
2014: Adam Axelsson, skridsko/cykel, SK Winner/Örebrocyklisterna.
2015: Josefin Gerdevåg, löpning, KFUM Örebro.
2016: Martin Regborn, orientering, Hagaby Goif.
2017: Emilia Fahlin, cykel, Örebrocyklisterna/Wiggle-High5.
2018: Bob Impola, skidor, Karlslunds IF/Team Serneke.
2019: Jonas Nilsson, löpning, Örebro AIK.
2020: Jacob Ahlsson, cykel, Motala AIF.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: