Ingen Ekström till Lillehammer – men fullt uppställ av länsåkare i Bruksvallarna

Det blev, som väntat, ingen Axel Ekström i truppen till helgens världscuptävling i Lillehammer. Han var väl tvåa av dem som stod utanför tiomannatruppen till Ruka, om man går strikt efter resultat från Sverigepremiären i Gällivare (och det har inte varit några andra tävlingar än världscuppremiären att visa upp sig på efter den), och när William Poromaa nu skulle in och ha en plats fanns det ingen över när även Johan Herbert, som var femma och 25:a i Sverigepremiären (Ekström var sexa och 24:a), nu får chansen. (OS-klara Jens Burman och Oskar Svensson står över nu också). Gustaf Berglund och Fredrik Jonsson utgår ur distanslaget för att lämna plats åt dem. Det är 15 kilometer fristil på lördag följt av stafett på söndag (och så är det sprint på fredag).
På hemmaplan är det premiär i Sverigecupen till helgen, i Bruksvallarna. Sprint i fristil på lördag och distanslopp, 15 kilometer, i klassisk stil på söndag. Garphyttans Marcus Lennartsson kör bara sprinten, men i övrigt är hela länsgänget anmält till båda tävlingsdagarna – Axel Ekström (som alltså gör ett sällsynt framträdande i sprint), Filip Danielsson, Markus Johansson, Adam Gillman, Lucas Lennartsson, Rickard Ericsson och säsongsdebuterande Karlskogasönerna Ludvig Berg (alltjämt junior men numera i Rehns BK) och Simon Nilsson. Några fler namn kan förstås tillkomma, för anmälningstiden går inte ut förrän i morgon.
Det lär behövas pallplats i Bruksvallarna för åkarna som vill slå sig in i världscuplaget till Davos helgen därpå – där det 15-kilometerslopp som är sista distanstävlingen före Tour de ski kör. Platserna i Tour de ski lär dock vara enklare att knipa – dels är de fler, dels vill många av de OS-aktuella åkarna stå över för att spara kraft.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: