Schulstad och Bergentz i särklass halvvägs in i omröstningen – vem tycker du ska vinna NA:s pulsklocka 2021?

Fanny Schulstad eller Wilhelm Bergentz? Det verkar vara frågan när det kommer till vem som ska tilldelas NA:s pulsklocka 2021. Av 505 röster som hade ramlat in på onsdagskvällen, exakt två veckor in i omröstningen, hade 355 – över 70 procent – lagts på någon av de båda löparna.
Schulstad, som ju slog distriktsrekord i maraton i Valencia förra helgen, leder på 192 röster. Det är 29 fler än Bergentz, som varit uttagen i juniorlandslaget i både ban-, landsvägs- och terrängsammanhang under året, som står på 163 röster.
De övriga tio kandidaterna hade tillsammans 150, och av dem var Jonatan Gustafsson (59) och Marie Dasler (37) i särklass. Tanken har slagit mig att man borde stänga omröstningen och starta en andra omgång – likt presidentvalet i Frankrike – med bara Schulstad och Bergentz. Men så har det ju inte gått till traditionellt, så så gör vi inte i år heller.
Ställningen så här i halvtid är hur som helst Schulstad 38,0 procent, Bergentz 32,3 procent, de tio andra tillsammans 29,7 procent. Räknar man Jonatan Gustafsson som löpare snarare än orienterare (han sprang ju U22-EM i friidrott, men även orienterings-EM) så har löparna lagt beslag på drygt 89 procent av rösterna hittills.
Omröstningen stänger traditionsenligt vid årsskiftet, precis vid tolvslaget på nyråsafton. Priset är evig ära.
Omröstningen hittar ni här och de nominerade med motiveringar finns här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: