Tisaren-duon ger sig in i skidorienteringsvärlden – och Karlsson gör comeback i Sylvesterloppet

Skidorienteringssäsongen står för dörren – och kanske får vi se en ny stjärna från länet födas 2022. Ja, i varje fall är både nyblivne trippelvärldsmästaren i orienteringsskytte Gustav Hindér och konditionsbloggsbekantingen Anton Hallor (som haft rekordet Besegrat trappen, sprungit världscupen i vertikala kilometern, stakat Vasaloppet framgångsrikt, varit längdskidlärare i Australien och orienterings-förbundstränare på Irland – bland mycket annat, främst är han egentligen orienterare) anmält sig till premiären i svenska cupen i Jokkmokk 7–9 januari. Det bjuds på medeldistans, långdistans respektive sprint under tre dagar där de båda Tisarenlöparna är de enda från länet som anmält sig. Det ska bli väldigt intressant att se hur de står sig i konkurrensen med några av Sveriges vassaste.
Cupen fortsätter med medeldistans-SM i Leksand den 5 februari, cuptävlingar i Härnösand 12–13 februari och sprint- och långdistans-SM i Sundsvall 19–20 februari innan den avslutas med jaktstarts-SM under SM-veckan i Piteå 25–26 mars (prolog på fredagen och jaktstart på lördagen, räknas var för sig i svenska cupen). Varje åkare räknar sina åtta bästa resultat (från tio tävlingar) i cupen. Redan helgen efter premiären (15–16 mars) körs också tävlingar i Mora som har svenska cupen-status för juniorer erbjuder klasser även för seniorerna. Internationellt körs EM i Bulgarien 20–27 januari, student-VM i Tjeckien 21–26 februari och VM (med junior-VM) i Finland 14–20 mars. Om inte corona sätter stopp. Sverige har sex herrplatser till Europamästerskapet, och truppen dit tas ut baserad på resultaten i Jokkmokk.

Vid lunchtid i morgon stänger efteranmälan till Sylvesterloppet, och på damsidan har inte mycket hänt sedan ordinarie anmälningsstopp i söndags (Karlskogas Camilla Bergdahl, som bland annat vunnit Hyttloppet, är den enda som tillkommit) – men på herrsidan har två KFUM Örebro-löpare med favoritstämpel skickat in sina namn: Jack Karlsson går rätt in som favorit (han var tvåa bakom tyske Tim Stegemann senast det begav sig och gjorde juniorlandslagsdebut i fjol – nu gör han någon form av comeback i löparlänet efter att ha tillbringat året med jobb i Norge om jag förstått saken rätt) och Oskar Hansson som nästfavorit (tolva då, men med en fin utvecklingskurva under året).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: