Larsson försvarade segern i stakmaskinscupen – men Gerdevåg var snabbast

Årsskiftet var inte bara tidsgränsen för att rösta om NA:s pulsklocka – utan också sista tiden att lämna in resultat i Moto brutal skierg tour, stakmaskinstävlingen som arrangeras från Örebro (men vem som helst kan delta) och som pågått i två månader. Den har bestått av sju etapper (eller 13, beroende på hur man räknar) och när allt summerades stod det klart att örebroaren Christina Larsson vunnit för andra året i rad. Den här gången tog hon dessutom hem både sprint-, distans- och totalcupen – och hon hade betydligt bredare och vassare motstånd än i fjol. Närmast var KFUM Örebros Josefin Gerdevåg, mest känd som löpare och distriktsrekordhållare på halvmaran, som vann två+två etapper men inte lämnade in något resultat i de två+en sista vilket blev dyrbart. Om man bara jämför de fyra+fyra etapper som båda körde hade Gerdevåg 17 placeringspoäng (det gäller att ha så få som möjligt) och Larsson 18 i totalcupen – men när allt summerades hade Larsson 28 och Gerdevåg 35 i totalen (Karin Karlsson blev trea på 49) medan det blev 11–15 i sprintcupen och 14–18 i distanscupen till Larssons fördel.
På herrsidan fick fjolårsvinnaren Richard Johansson, Bålsta, snabbast och tog hem sprintcupen med en poängs marginal. Men sjukdom (eller dålig planering, han hade trots allt två månader på sig att genomföra de sju etapperna) gjorde att han inte hann genomföra en av etapperna – och där tappade han så mycket poäng att han dalade till tredjeplatsen trots att han var snabbast av alla i fem+fem av sju+sex etapper i totalen. I distanscupen ställde den missade etappen till det ännu mer, så där rasade Johansson hela vägen till sjätteplatsen. Norske Henrik Magnusson tog i stället hem distans- och totalcup på elva respektive 26 poäng medan Karlslunds Mattias Fritz (som är med och arrangerar cupen) blev tvåa i båda på 21 respektive 45 placeringspoäng. I sprintcupen blev Magnusson tvåa (en poäng bakom Johansson) och Fritz trea medan Karlslunds Jimmy Axelsson tog tredjeplatsen i distanscupen.
Bästa tiderna på kungaetappen, 15 kilometer stakmaskin, undrar ni? Jo, 71.28,1 på Gerdevåg respektive 53.49,7 på Magnusson.
Nu är det bara att hoppas att kylan återvänder så det går att börja åka skidor på riktigt igen – mer än på konstsnöspåret i Ånnaboda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: