Nu startar EM för Schagerström (lagkompis flög hem sjuk) – och nära debut för nya klubben för Bergentz

I morgon startar EM i skidorientering – och visst ryckte man till lite när det kom nyheter om att en av de svenska damerna på plats redan tvingats åka hem på grund av sjukdom. Men det rör sig inte om mästerskapsdebutanten Elin Schagerström från Vintrosa (och Garphyttans IF) utan om rutinerade räven Magdalena Olsson som testat negativt för covid-19 men ändå bestämt sig för att lämna Bulgarien på grund av förkylningen.
Mästerskapet inleds med en sprint, och Schagerström går ut med startnummer åtta av 52 damer, 11.42 på lördagsförmiddagen. Det gör att hon bara har en annan svenska – OK Renens Ella Turesson – före sig i spåret. IK Jarls Linda Lindkvist går sist av alla, startar 12.26, så inte förrän framåt 12.45 har vi definitivt facit på Schagerströms mästerskapsdebut. Det är hårda bud om hon ska bli uttagen till söndagens sprintstafett – i den disciplinen är det mixade tvåmannalag som gäller, och varje nation får bara ställa upp med två lag. Det innebär i praktiken att man alltså måste vara topp två av sju startande svenska damer på lördagen för att ta en plats där.
– Det kommer att bli fina tävlingar. Det är rejält kuperat så det kommer att bli roliga utmaningar för åkarna, sa förbundskapten Martin Hammarberg till Svenska orienteringsförbundets hemsida efter dagens officiella träning i tävlingsområdet.

På fredagen släppte Stockholmsklubben FK Studenterna anmälningslistan, så som den ser ut just nu, till sin klassiska 3 000-meterstävling Vinthundsvintern som går nästa helg och som brukar vara en fin indikation inför inomhus-SM där ju just 3 000 är den längsta distansen. Löpare från länsklubbar saknas helt, men Wilhelm Bergentz har anmält sig och kommer, om han kommer till start, därmed att göra debut för sin nya klubb Hälle IF just i den här tävlingen. Anmäld är också Hällefors-fostrade VM-löparen Louise Wiker, som ju verkar vara på väg mot en ny vår att döma av vinterns fina resultat i USA och Portugal.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: