Dasler och Persson i tvekamp om totalsegern i Inneserien – och planerna på friidrotts-DM läggs på is

I morgon är det dags för tredje och näst sista deltävlingen i Inneserien i Tybblelundshallen. Efter 1 000 meter i december och en engelsk mil (1 609 meter) i januari är det nu 2 000 meter som står på programmet. Resultatet i cupen räknas ut genom att summera poängen – som bygger på den procent av ett tänkt världsrekord för ens egen ålder – för var och ens tre bästa lopp i cupen. Inför finalen – 3 000 meter i mars – måste man alltså ha två resultat med sig för att vara med i snacket. Och resultat som gör att man kan vara med om segern är det egentligen bara två löpare som har: IF Starts Marie Dasler och Almby IK:s Bo Persson, två av länets vassaste veteraner. Dasler, som är regerande mästare i serien, har noterat 84,04 respektive 87,79 poäng i de två deltävlingarna hittills, och slår hon till med något liknande i morgon kommer hon göra det väldigt tufft för Persson. Han stod över 1 000 meter men noterade 85,52 på engelska milen. Om han skulle göra motsvarande prestationer på 2 000 och 3 000 meter behöver Dasler ett resultat på 84,74 för att hålla honom bakom. Men det är förstås väldigt teoretiskt.
26 löpare är anmälda till 2 000-meterdistansen, och sju till 600 meter som löps strax före (bland annat Noras starka veteran Rodney Hundermark som noterade 84,93 poäng på 1 000 meter i december, och Åsbros talang Tuva Frih). I startlistan märks i övrigt starka veteraner som Marie Dasler, Catharina Wahlstedt och Mikael Hansson och kvicka ungdomar som Ebba Fryxell och Ester Skoglund. Snabbast (men inte poängmässigt bäst) lär det dock gå för löpare som Hugo Örn, Emil Larsson och Elias Zika.
600-metersloppen drar igång 18.30 och 2 000-metersloppen följer därpå.

Jag talade med Mats Zetterlund, nytillträdd ordförande i Södra Svealands distriktsförbund inom Svenska friidrottsförbundet, i eftermiddags, och han berättade att man tvingats skrinlägga planerna på ett distriktsmästerskap inomhus i vintern. Planen var att arrangemanget (som i första hand skulle vara riktat till ungdomar upp till 17 år) skulle bli en invigningstävling för den nya friidrottshallen i Karlstad, men den står helt enkelt inte klar i tid. Nya tag nästa vinter, helt enkelt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: