Stenhårt motstånd på SM för Regborn och Gustafsson – här är alla länslöparna som startar

Nu är det bara dagar kvar till inomhus-SM i friidrott, som avgörs i Växjö fredag–söndag. Även om det fortfarande går att efteranmäla sig, i mån av plats i respektive gren, så är föranmälan stängd sedan länge – och därför är det givetvis dags att gå igenom startlistan för medeldistanslöpningen.
Den allra mest emotsedda grenen, med länsögon sett, är naturligtvis herrarnas 3 000-meterslopp som avgörs 18.40 på fredagskvällen (om det inte blir två heat, då går de långsammare löparna 18.40 och de toppseedade 18.55). Länets båda topporienterare på herrsidan, Martin Regborn och Jonatan Gustafsson, är anmälda och genrepade otoppade med tider bara några sekunder över Gustafssons Närkerekord på 8.09,56 i Uppsala för ett par veckor sedan. Regborn visade dessutom fin form när han i lördags sprang ifrån resten av orienteringslandslaget i en medeldistansträning i Skåne. I Växjö väntar tufft motstånd: Andreas Almgren, som massakrerade det svenska rekordet i helgen (med 7.34,31!), är anmäld liksom Kalle Berglund (VM-nia på 1 500 meter 2019) och ytterligare ett par löpare som gjort under åtta minuter.
Herrarnas 1 500 meter har försök på lördagseftermiddagen medan finalen är mästerskapets avslutningsgren på söndagen, och där gör Rasmus Ahlgren mästerskapsdebut för KFUM Örebro. Han lär få svårt att nå den finalen i ett starkt startfält med namn som Berglund, Johan Rogestedt, Andreas Kramer och Vidar Johansson . KFUM:s 19-årige talang Kevin Bodén provar också vingarna mot Sverigeeliten här, och ställer även upp i det lite mänskligare motståndet på 800 meter, som har försök på fredag eftermiddago och final strax före 14 på lördagen.
På damsidan är det, efter att Rebecca Högberg lagt av, tyvärr inte en enda löpare från länet till start på SM, om nu ingen efteranmäler sig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: