Axelsson vasa-värmde med seger i sista Tour de Kif-tävlingen – Henriksson vann totalen

Lagom till säsongens sista deltävling i Tour de Kif hade snön kommit till Kilsbergen, och därmed kunde slingan utökas till fem kilometer, som kördes fyra varv för 20 kilometer masstart i klassisk stil. Tyvärr var temperaturen på nollan eller lite över, så det blev rätt tungkört på onsdagskvällen. Tre av länsåkarna som seedat sig till elitledet i Vasaloppet ställde upp i tävlingen, och två av dem var tillsammans med Karlslunds Mattias Fritz, som seedat sig till led ett, i särklass. Karlslunds Jimmy Axelsson vann på 1.06.14, drygt minuten före Garphyttans Kevin Henriksson med Fritz ytterligare drygt en minut bakom. Karlslunds Oskar Ekholm, den tredje som seedat sig till elitledet, var fyra men åtta minuter bakom Axelsson. Totalt kom tolv åkare till start, niga damer.
Någon sammanställning över cupen har inte presenterats ännu, men enligt mina beräkningar vann Henriksson överlägset, på sammanlagt på 125 poäng (Olivia Hansson vann damklassen trots att hon bara körde en tävling). Axelsson vann de två etapper han fullföljde (han bröt skiathlon-tävlingen halvvägs).
Den 16 mars körs en bonusetapp som, enligt vad jag förstår, inte räknas in i sammandraget.

Missa förresten inte mitt reportage om Emma Löfqvist, den 19-åriga örebroaren som klarade Jubileumsvasan och nu siktar på att köra fyra 90-kilometers-Vasalopp till den kommande veckan: Öppet spår söndag, Öppet spår måndag, Nattvasan och Vasaloppet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: