Rafflande inför avgörandet i Nattcupen (även om Rauturier avgjorde) – och så gick det för Ahlsson i premiären

Vilken final det kommer bli av Ullmax vinterserie nästa söndag. Det såg KFUM Örebros Lovisa Gustafsson och OK Milans Therese Korkeakoski till när de blev fyra respektive femma i kvällens deltävling i det som också kallas Nattcupen, i Hallsberg. De placeringarna innebär nämligen att båda ligger på 81 poäng inför avslutningen i Örebro – och att först i mål i finalen alltså kommer att ta hem hela cupen. Där bakom är Elin Rindstig (som bor i Örebro men tävlar för Oskarshamnsklubben SOK Viljan) trea, men distanserad med 72 poäng. Onsdagens tävling? Den Elsa Hedin (som tävlar för OK Linné men går på orienteringsgymnasiet i Hallsberg) sju sekunder före Tisarens Lovisa Persson. Alla andra var mer än fem minuter bakom.
På herrsidan blev det varken Jerker Lysell (som bröt), Jonatan Gustafsson (som verkar ha joggat igenom, 20 minuter bakom täten) eller Quentin Rauturier (som var tvåa 1.16 bakom i mål) som tog hem segern utan Lukas Larsson. Även han går på Alléskolan i Hallsberg, och har under ungdomsåren varit rankad högt eller högst i sina åldersklasser (men haft det lite tuffare som junior). Det var första segern i cupen för 18-åringen från Alingsås, som tävlar för OK Skogshjortarna. Rauturier säkrade ändå totalsegern i cupen, leder totalen med 36 poängs marginal med 30 kvar att springa om.

I dag var det så dags för premiärtävlingen för Motala AIF:s nya continentallag. Kumlasonen Jonathan Ahlsson fanns – trots det jag skrev i går om den inlämnade laguppställningen – inte med i laget som rullade iväg för de 154 kilometerna (sju varv över en 22-kilometersbana), i stället var det som tidigare annonserat Samuel Lord som tog den sista platsen i Motalalaget för den kroatiska proffstävlingen Trofej Umag. Jacob Ahlsson fanns däremot med, och arbetade idogt för att hjälpa spurtkanonen Linus Kvist att få en bra resa. Lagkompisen Niklas Jagerstål var med i en sex man stor utbrytning med tio mil kvar, men när det skulle avgöras var det som väntat en klungspurt – 129 man fanns med i tätklungan. Österrikaren Daniel Auer drog en långspurt och vann med några cykellängder före tjecken Tomas Barta och serben Dusan Rajovic medan Kvist inte nådde fram och fick nöja sig med 26:e-platsen. Ahlsson rullade i mål som 138:a, men det är förstås utan betydelse (det viktiga var jobbet han gjorde för Kvist). På söndag fortsätter tävlandet i Kroatien med Trofej Porec, och med start nästa torsdag körs etapploppet Istarsko proljece (istriska vårtrofén).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: