Franzén enda länslöparen på junior-SM – jagar medalj på fel distans

Lördag–söndag avgörs friidrottens inomhus-SM för juniorer och den äldsta ungdomsklassen – totalt sex klasser K22, M22, F19, P19, F17 och P17 – i Skellefteå. En bra bit att resa, men trots det finns en ordentlig andel länsidrottare anmälda. Men inte i löpgrenarna. Faktum är att KFUM Örebros Henrik Franzén är den ende anmälde. Varken Wilhelm Bergentz (som dragits med nya skadebekymmer senaste veckorna) eller Noha Olsson (som gör militärtjänsten) finns med i anmälningslistan. Franzén springer 1 500 meter i P19-klassen med försök på lördag och final på söndag, och är en outsider i medaljstriden. Franzén var tvåa av de svenska löparna födda 2003 på 800 meter utomhus i fjol (med 1.52,67) och tog silver på ungdoms-SM på den distansen både 2019 och 2020. Men 800 löps inte på det här mästerskapet, och därför har han fått ta klivet upp – till 1 500 som han över huvud taget inte tävlat på sedan 2019. Men formen bör vara god eftersom han gjorde 1.54,61 på senior-SM på 800 på senior-SM i helgen och bara var ett par sekunder från SM-final. Hälles Jonas Magnusson får gälla som favorit, trots att han är 04:a och gör första året i klassen.

I morgon inleds den svenska orienteringssäsongen på allvar med Sverigepremiären i Kristianstad, men det är väldigt tunt med lokala löpare i startlistan. I elitklasserna hittar jag bara Tisarens Moa Alsiö och Djerfs Frida Johansson, som står över fredagens nattävling men springer lördagens medeldistans och söndagens långdistans. Elitserien, swedish league, sätter igång helgen 9–10 april.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: