Länslaget vinnare i Stafettvasan (och Bill Impola klar för Vasaloppet) – och spring parkrun i lila

Det blev – åtminstone till fyra femtedelar – länsseger i Stafettvasan i dag (tävlingen där fem personer delar på sträckan mellan Sälen och Mora). I vinnande lag Team Torsby skidtunnel körde förvisso SK Bores Oscar Persson förstasträckan till Mångsbodarna – men sedan var det länsåkare hela vägen: Kopparbergssonen Bill Impola (som tidigare varit långloppsproffs, vilket grundlades av 13:e-platsen i Vasaloppet 2013, som blev hans bästa) åkte Mångsbodarna–Evertsberg, Vedevågssonen Filip Danielsson (som gör debut i Vasaloppet på söndag) åkte Evertsberg–Oxberg, Kopparbergs Edwin Franzén (som gör sin debut säsong i långloppsvärldscupen skiclassics i vinter) åkte kortsträckan till Hökberg och Bob Impola (som var tvåa i Vasaloppet 2018) var ankare i laget.
Kvintetten åkte på 3.52.10 med väldigt jämn fart mellan de olika åkarna även om Bob toppade med de 14 kilometerna mellan Evertsberg och Oxberg på 33.40 för en snittfart på 2.15 per kilometer (men hur snabbt det går beror naturligtvis också på terrängen och föret). Persson hade skaffat en ledning på 46 sekunder redan i Smågan, och sedan var det en soloresa till Mora. I mål skiljde över 7,5 minuter till tvåan, Kedjeexperten lag 1. Noteras bör att konditionsbloggsbekantingen Anton Hallors familj hade satt ihop ett eget lag, där Anton körde förstasträckan och var elfte snabast, 5,5 minuter bakom Persson (i mål var ”Hallor’s” bästa lag registrerat i Örebro län, på 90:e plats – NA:s lag, med mig på en uselt genomförd förstasträcka, var femte bäst i länet och 326:a totalt).
Bill och Bob vann faktiskt Stafettvasan tillsammans redan 2009, i ett lag som också innehöll deras bröder Tom och Jack Impola, samt Kalle Eriksson. Danielsson har inga segrar i Fäders spår innan, men tre topp tre-placeringar från Ungdomsvasan.
Alla fyra länsåkarna stannar kvar i Dalarna och kör Vasaloppet på söndag, och samtliga står förstås i elitledet (jag återkommer med en lista på alla startnummer att hålla reda på i morgon). Det är en nyhet att Bill anmält sig, så ny att han ännu inte tilldelats något startnummer.
20.00 i kväll startar Nattvasan.

Nu är det isbekämpat runt Rynningeviken – vilket är passande eftersom det sedan tidigare är inplanerat ett specialevenemang på morgondagens Örebro parkrun. Internationella kvinnodagen, som infaller på tisdag, ska nämligen uppmärksammas, och därför ber arrangörerna alla löpare att komma klädda i lila. Dessutom ordnas en insamling till Unicef.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: