Snön ställer till det inför helgens orienteringspremiär – när VM-femman kommer till Karlskoga

Förra veckans kraftiga snöfall kom rätt otajmat för orienterarna i länet. Till helgen är det ju dags för premiär, när OK Djerfs och Degerfors OK:s samarrangemang Boforsloppet och Letälvsträffen avgörs lördag och söndag med samma arena i skogen strax väster om Karlskoga.
Anmälan stänger inte förrän på torsdag, men just nu är 257 löpare anmälda till söndagens långdistans och 353 till måndagens långdistans. Bland dem framför allt på måndagen) märks en hel del norrmän, men inte så många från länet. Tidigare elitsatsande örebroaren Ellinor Eriksson, som är fostrad i KFUM Örebros och som sedan bytte till Tisaren, är en av få anmälda i huvudklassen till långdistansen, för Tullinge SK som hon numera tävlar för. Bland löparna utifrån är IFK Göteborgs Max Peter Bejmer, i fjol VM-femma i sprint, största namnet än så länge. Han springer medeldistansen.
Många av de stora klubbarna, inklusive Tisaren, väljer i stället att repa inför Tiomila, med dubbla stafetter. Stigtomtakavlen fredag–lördag och Kolmårdskavlen på söndag. I den förstnämnda har herrarna sex sträckor (tre natt/tre dag efter omstart med jaktstart på lördagsmorgonen) medan damerna får nöja sig med tre dagsträckor, i den sistnämnda är det fyra sträckor både på herr- och damsidan.
Just nu går det förresten att springa tre olika veckans bana-alternativ i länet, alltså orienteringsbanor som sitter uppe en längre tid och där man loggar sitt ”lopp” med gps-klocka. OK Milan bjuder på tre banlängder i Kilsbergsterrängen mellan Pershyttan och Ramshyttan, Lindebygdens OK på tre banor i Gusselby och Laxå OK på fyra i terrängen runt elljusspåret och klubblokalen vid Byggemarken (skärmarna sitter kvar sedan veteranorienteringen den 24 mars, så vill man kan man jämföra sig med deras tider).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: