Starkt startfält – men ingen kommer hota Anfälts rekord på Munkastigen

Efter två pandemiinställda upplagor är det på lördag äntligen dags för länets äldsta, ännu pågående ultralopp, Munkastigen trailrun, igen. Det bjuds som vanligt 44 kilometer med start på den södra tredjedelen av Munkastigen (start i Olshammar) och slutspurt över grusvägar och elljusspår in mot motionscentralen i Laxå.
Jag hittar ingen i resultatlistan som ser ut att kunna hota Erik Anfälts och Maria Lundgrens banrekord på 2.56.06 respektive 3.37.06 (även om jag inte har stenkoll på alla löpare från andra distrikt), men framför allt på herrsidan är toppbredden riktigt hygglig med namn som John Lundström, Jonathan Kandelin, Björn Eriksson, Janne Werner och Mathias Viktorsson (plus, utifrån, Erik Drotz som jag tror är snabb), medan jag misstänker att Carina Gustavsson, Hanna Richter och Jennie Grahn kommer gå snabbast av damerna. Kajsa Rosdal, Marie Dasler, David Lundström och Simon Karlsson hade kunnat vara med i toppen, men springer i stället i stafettklassen (Rosdal och Lundström vann ju 46-kilometersklassen i Bergslagsleden ultra i höstas, med Karlsson som tvåa, och hade varit favoriter här också).
Med på startlinjen finns också han som har FKT på hela Munkastigen, 96 kilometer från norra till söder. Alltså undertecknad. Men jag kommer absolut inte ha något med någon toppstrid att göra nu.

I helgen inleds också Sverigecupen i mountainbike, Klippingracet i Säter vilket innebär hemmaplan för regerande svenska mästaren Matthias Wengelin, även om han numer sedan många år bor i Örebro. Det bjuds på sex varv på en tuff femkilometersbana förutom Wengelin tillhör även Örebrokollegan Axel Lindh som vanligt favoriterna när ännu en säsong drar igång på allvar.
Landsvägscyklisterna fortsätter sin Sverigecup med Giro Himledalen på söndag (tre varv på en 60-kilometersslinga med start och mål i halländska Skällinge), vilket föregås av ett 28 kilometer långt tempolopp på lördagen. Marcus Jansson, som gick så bra i helgens premiär, och Jonathan Ahlsson saknas, men Jacob Ahlsson är anmäld till båda tävlingarna (Jansson kör istället svenska mountainbikeorienteringscupens deltävlingar i Tranemo).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: