Johnsson springer tolv timmar för Barncancerfonden – och här är största namnen i Tisarträffen

Det börjar ramla in en del lite mer småskaliga arrangemang i kalendern. De flesta har vid det här laget säkert koll på Grisrundan, det leriga trailloppet i Östansjö nästa lördag, och Sommarro snabbare, en löpartävling i Adolfsberg som i princip körs enligt frontyard-konceptet, om två veckor – men nu står det klart att det samma dag, den 14 maj, också blir ett lite annorlunda arrangemang på Örebro parkrun-bana. Tycker du att ett varv på femkilometersbanan är nog kan du sluta läsa här, för Fredrik Johnsson (inte den supervassa veteranen som gjorde 1.16 på halvmaran och 34.08 på 10 000 meter som 45-åring häromåret utan hans två år yngre klubbkompis, i Örebro AIK, med samma namn som är långt ifrån oäven själv) ska springa så många varv som möjligt på banan på tolv timmar, med start när starten för själva loppet går 9.30 på morgonen. Allt till förmån för Barncancerfonden: ”För varje varv kommer jag att skänka en summa pengar, så varför inte hänga på och göra detsamma? Håll din egen fart, var med så länge du känner för och skänk så mycket du pengar du vill”, skriver han i facebookevenemanget han skapat för tolvtimmarslöpningen.
Jag kan också svära på att jag såg något flimra förbi om ett motionsarrangemang i Kopparberg som skulle äga rum inom en inte alltför avlägsen framtid, men nu kan jag för mitt liv inte komma ihåg var jag läste om det. Hojta gärna om ni vet mer, kära Ljusnarsbergsbor!

I helgen är det, vid sidan om tävlingarna jag gick igenom i går, också Tisarträffen i skogarna söder om Skogaholm, i dagarna två. medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen, och den förstnämnda lockar som vanligt lite fler deltagare (316 mot 256 föranmälda). Av de landslagsaktuella namnen finns bara Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro, med, men på också örebroaren FIlip Dahlgren som ju har ett VM i bagaget och som öppnat våren fint med två segrar i Milans poängtävling, finns med i startlistan. Båda dock bara på lördagen. Till start finns också bland andra gamla skidorienterings-VM-medaljören Åsa Zetterberg Eriksson, Djerf, Milans Korkeakoski-systrar (Jessica och Therese), ett stort gäng från Hagaby och duktige Djerf-junioren Rasmus Pettersson (i seniorklass). Tävlingen blir som ett litet, litet mellanmål mellan swedish league-festen i Zinkgruvan och Tiomila i Ånnaboda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: