Dags för Jansson att försvara EM-guldet – och i morgon tas dubbla landslag ut

Här har ni dagens mest väntade besked: Garphyttans Marcus Jansson – regerande Europamästare i mountainbikeorientering och därmed den ende svenske herre som tagit EM-medalj i disciplinen – är uttagen till årets EM i litauiska Ignalina som inleds redan på torsdag. Ex-örebroaren Viktor Larsson, som dragits med hjärtproblem senaste året, är dock inte tillbaka i tillräckligt gott skick för att bli uttagen, och tidigare EM-cyklisten Karin E Gustafsson från Örebro kommer precis som under fjolårets mästerskap istället att finnas med som ledare. Totalt är åtta seniorer (fyra herrar och fyra damer), fyra juniorer (två herrar och två damer) och tre ungdomar (två damer och en kille) uttagna till mästerskapet.
– Det är en bra trupp med chanser till medaljer. Målet är att klara av att försvara ett guld och två silver från förra EM och göra bättre, säger förbundskapten Mia Eronn till Svenska orienteringsförbundets hemsida.
Långdistansen, som är disciplinen där Larsson ska försvara guldet, avgörs på lördag. Dessförinnan medeldistans på torsdag och sprint på fredag, och sedan avslutas mästerskapet stafett på söndag.

I morgon väntar nya uttagningar: Dels presenteras längdskidlandslagen inför säsongen 2022/23 (Axel Ekström hade ju en rätt tung vinter och lär inte vara aktuell för en plats, och när Filip Danielsson ställt om siktet på långlopp finns inte så många fler namn som kan vara aktuella) och Svenska orienteringförbundet presenterar truppen till världscupen i Borås 24–92 maj (åtta herrar och åtta damer) där man lär vara med för att ha en chans att nå truppen till VM i Danmark i månadsskiftet juni/juli.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: