Här är alla länslagen till årets största stafettfest – och klart med löptävling på tisdag

Lilian Forsgren/Ellinor Tjernlund/Lovisa Persson/Josefin Tjernlund. Där har ni Tisarens lag som ska tampas om topplaceringar i Venlakavlen – alltså damernas Jukola – i morgon, lördag. Det är alltså samma lag som sprang i Tiomila, minus klubbens mest formstarka löpare, Andrea Svensson, som tillhör utvecklingslandslaget (precis som Ellinor Tjernlund) och var reserv till världscupen i Borås.
Det här är ändå ett lag som kan stå sig riktigt bra i konkurrensen, inte minst som många av löparna som ska springa VM nästa vecka står över – däribland svenska Tove Alexandersson, Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Lina Strand, vilket försvagar Stora Tuna, Järla och Göteborg-Majorna (Lundbergs OK Renen kommer inte till start).
Tisaren har fem topp tio-placeringar i Venlahistorien – 1990 och Niggli-åren 2012–2015. Som bäst var laget femma, 2014 (med Bettina Aebi/Svensson/Forsgren/Niggli). I fjol bara 28:a med Linnea Claesdotter/Persson/Ellinor/Josefin). Alfta Ösa som vann då har bytt ut halva laget, medan IFK Göteborg som var tvåa då bara bytt ut ett namn.
Tisaren har också med ett B-lag med Anna Hallmén, Alice Johansson, Claesdotter och Alice Axelsson, Hagaby har ett A-lag med Benita Månsson, Lovisa Eklöf, Malin Sundqvist och Elin Vinblad och skulle ha bidragit med en löpare till ett gemensamt lag med Milan där Therese Korkeakoski springer förstasträckan, Jessica Korkeakoski den andra och Jessica Nilsson den tredje (alla från Milan, men Hagaby verkar inte ha lyckats vaska fram någon till sistasträckan), och Djerf har ett spännande lag med Elin Lindbad, Jonna Lindblad, Ylva Johansson och Ellen Pelander.
Tävlingen startar 14.00 och är totalt drygt tre mil lång (den sista sträckan är längst, alla fyra är gafflade) med en förväntad segertid på knappt tre timmar.
herrsidan saknar Hagaby och KFUM Örebro sina starkaste namn i VM-löparna Martin Regborn och Jonatan Gustafsson, så Tisaren är precis som vanligt stor favorit även där. Valter Pettersson springer precis som i fjol, då han blev nia och laget 36:a, förstasträckan. Nyförvärvet Fredrik Glännefors tar andrasträckan, Gustav Hindér behåller tredjesträckan. Sedan följer Daniel Forsgren, Olle Josarp, Mathias Drage och Anton Hallor, som får ta över sistasträckan när Oskar Andrén saknas. Tisaren har även ett andralag (Martin Gajda/Emil Larsson/Filip Jacobsson/Christoffer Andersén/Noel Helmersson/Jan Gajda/Johan Aronsson) och ett ”gubblag” (Jan Sjödin/Peter Sjödin/Peter Agerhäll/Nils Aronsson/Per Bjurström/Anders Attås/Urban Särnbrink) men roligaste är ändå att damerna ställer upp även här – med Ellinor Tjernlund på följd av Elin Månsson, Persson, Hallmén, Johansson, Forsgren och Josefin Tjernlund.
KFUM Örebro ställer upp med Hugo Örn/Jacob Eriksson/Erik Jansson/William Segura/Christer Garpenlund/Anton Kruse/Melker Forsberg och Hagaby med Samuel Andersson/Sebastian Månsson/Jakob Wallenhammar/Johan Persson/Tobias Vinblad/Oskar Eklöf/Filip Dahlgren där den tidigare VM-tian Dahlgrenförstås är det mest spännande namnet. Hagaby har också ett B-lag (Marcus Klasenius/Mikael Andersson/Gustav Eklöf/Lars Persson/Andreas Yngström/Johan Helander/Jakob Fransson).
Örebroaren Quentin Rauturier springer förstasträckan för Tiomila-tvåan Ravinen (där Gustav Bergman avslutar, trots stundande VM-uppdrag) medan Anton Johansson springer slutsträckan för OK Orion (däremot kommer inte Jerker Lysells Rehns BK till start). Och Johan Runesson, som tävlar för Tisaren i orienteringsskytte, springer fjärdesträckan i Tampereen Pyrintös segerkandidatlag.
Tävlingen startar 23.00 på lördagskvällen, och de tre första sträckorna går i mörker. Totalt väntar nio mil orientering där den första (14 kilometer), tredje (15 kilometer) och sista (17 kilometer) sträckorna är längst. Stora Tuna, som vann i fjol, har nu som då fyra bröder Svensk i laget.

På fredagen blev det klart att årets upplaga av Söderhavet runt, den 2,65 kilometer långa löptävling runt den lilla sjön Söderhavet (vid Kvarntorp) kommer att arrangeras redan på tisdag kväll, den 21 juni. Det är individuell start som gäller, och första start 18.10. Stocksäters Michael Weldai, som jag inte sett i någon resultatlista i år, dunkade till med ett banrekord på 8.50 i fjol (det lär bli svårslaget) medan Marie Dasler sänkte banrekordet till 11.06.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: