Europa- och världsmästare springer helgens orienterings-DM i Hallsberg (och starka namn i första Rynningeviken längre)

Det kommer bli en fet idrottshelg i länet, med ett helt gäng tävlingar, så det är lika bra att sätta igång med förhandstitten redan på onsdagen. Inte minst som anmälan till helgens orienterings-DM, på den nyritade Gårsjön-kartan strax väster om Hallsberg, har anmälningsstopp nu på onsdagskvällen (det är medeldistans på lördag och långdistans på söndag).
Och trots att det varit en lång och het orienteringssommar med VM, EM, JVM, student-VM, O-ringen, sprint-SM, natt-SM, ultra-SM, Tiomila och elitserien så kommer ett helt gäng toppklasslöpare till start även i distriktsmästerskapen – och det trots att Tisaren är arrangör vilket utesluter namn som Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund (regerande mästare på båda distanserna), Lilian Forsgren, Valter Pettersson och Oskar Andrén.
Till lördagens medeldistans är både nyblivna Europamästaren Martin Regborn, lika nykorade EM-silvermedaljören Anton Johansson (som även om han bor i Örebro sedan några år dock fortfarande tävlar för Blekingeklubben OK Orion och därför eltar utom tävlan), förre världsmästaren Jerker Lysell (som liksom Johansson bor i Örebro men tävlar för klubb utanför distriktet), gamle VM-tian Filip Dahlgren. Alla utom Regborn springer dessutom långdistansen på söndag.
På damsidan är det, i Tisarens frånvaro, förstås lite tunnare i listorna – men Benita Månsson, Thererse Korkeakoski, Karin Lindgren och några till lär vara sugna på gulden.
På löparsidan avgörs både Östansjöloppet (en trevlig tiokilometerstävling med parstart) som ingår i långloppscupen och nystartade Rynningeviken längre på lördag.
Det senare är en sextimmarstävling på en 2,5-kilometersrunda i Rynningeviken som tangerar Örebro parkrun-bana. KFUM Örebros Daniel Brånn (SM-fyra på 24-timmars i fjol), Örebro AIK:s Torbjörn Sjölander (svensk rekordhållare i H60-klassen med 64 878 meter på sex timmar), Kumlas Maria Pettersson (som gjorde ett par riktigt vassa backyard ultra-tävlingar i fjol) och Degerfors Amanda Nylén (som tävlar frenetiskt på ultradistanser). Och i supportklassen över tre timmar märks Örebro AIK:s Jenny-Ann Ehrling (som tog RM-brons på 24-timmars för några år sedan och hade laddat hårt inför årets SM).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: