Skidorienteringsklubben som går i graven och Garphyttans världsmästare laddar för världscupfinal

Ibland får man skriva om en nystartad förening, men det är som tur är mer sällan man behöver skriva om konditionsklubbar i länet som helt lägger ned sin verksamhet. Men nu har det hänt. Eller ja, Öset Skido, som har varit en skidorienteringsklubb för orienterare i Degerfors OK och Karlskogaklubben OK Djerf (och längre tillbaka för värmländska grannkomunerna Storfors och Kristinehamn) har lagts ned. Det skriver Djerf på sin hemsida. I framtiden kommer skidorienterarna i Djerf i stället att få tävla för just Djerf. Det gäller till exempel gamla VM-medaljören Åsa Zetterberg-Eriksson, som fortfarande hävdar sig bra på nationell nivå. Viktigast för oss som ibland åker skidor i Karlskoga är att Djerf också tagit över skötseln av skidspåren i Bråtenspåret.

En tävling som gick lite under radarn i helgen var Svealandsmästerskapen i Eskilstuna, den största friidrottstävlingen för 13- och 14-åringar (det är först 15-åringar som får delta på SM). Men på medeldistansen blev det också få topplaceringar för länslöparna – tre sjätteplatser blev bästa resultaten genom Stocksäters Miranda Koubek (2.36,53 på 800 meter i F14), Karlskogas Rebecka Albinsson (5.26,45 på 1 500 meter i F13) och Starts Måns Dahlberg (5.00,40 på 1 500 meter i P13).

Sverige kommer bara att representeras av fyra aktiva vid världscupfinalen i mountainbikeorientering i nordöstra Bulgarien till helgen – men två av dem representerar Garphyttans IF. Regerande långdistansvärldsmästaren Marcus Jansson är ligger fyra i sammandraget och har slagläge på pallen (men för att det ska bli bättre än en tredjeplats lär någon av toppgubbarna bryta) inför fredagens sprint och lördagens långdistans (helgen avslutas sedan med stafetter som bara räknas in nationscupen – och eftersom Sverige inte har fullt lag på varken herr- eller damsidan kommer det på sin höjd bli deltagande i något mix-nations-lag där). Örebroaren Karin E Gustafsson är 25:a i sammandraget och har inget med någon toppstrid att göra, men får också chansen.

Redan på torsdag är det dags för Karin Sennvall Forsberg, den tidigare EM-löparen, att göra debut i de stora sammanhangen i hennes nya sport landsvägscykling. Det handlar om veteran-VM i Italien, och örebroaren ställer upp i tempoloppet. Läs om hennes väg dit i min artikel på na.se som du hittar här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: